28 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Cheltuieli destinate activităţilor sindicale, deductibile din 2014

Loading
Fără categorie Cheltuieli destinate activităţilor sindicale, deductibile din 2014
Cheltuieli destinate activităţilor sindicale, deductibile din 2014
casa-sindicatelor

Foto: vocea.md

Cheltuielile achitate de contribuabili în decursul anului fiscal sub formă de aloca­ţii financiare destinate activităţii sindica­telor vor fi deductibile, din 2014, în limita unei cote de până la 0,15 la sută din fondul de retribuire a muncii.

 

Consultantul principal pe probleme financiare și social-economice al conducerii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Maria Cre­minschi, a precizat pentru „Vocea poporului” că această normă a fost obţinută în urma participării sindicatelor la elaborarea cadrului bugetar pe ter­men mediu pentru anii 2013-2016.

Reprezentanţii CNSM au propus, de asemenea, ca sumele cotizațiilor de membru de sindicat, re­ţinute în mărime de un procent din venitul mediu lunar, să fie deductibile pentru persoanele fizice, dar acest lucru nu a fost acceptat deocamdată de Ministerul Finanţelor. Potrivit Mariei Cremin­schi, mijloacele financiare în cuantum de 0,15 la sută, alocate în conturile sindicatelor pot fi folosite pentru desfăşurarea diferitor activități culturale și sportive.

Astfel, conform art.35 al Legii sindicatelor, con­ducătorul unităţii, împreună cu sindicatele, preve­de în planul de afaceri sau în devizul de cheltuieli mijloace în mărime de cel mult 0,15 la sută din fondul de salarii pentru a fi utilizate în scopurile stabilite în contractul colectiv de muncă.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com