13 iulie 2024
Chisinau
Social

Iniţiativele statului vor fi consultate şi cu moldoveni stabiliţi în străinătate

Loading
Social Iniţiativele statului vor fi consultate şi cu moldoveni stabiliţi în străinătate
Iniţiativele statului vor fi consultate şi cu moldoveni stabiliţi în străinătate

 

 

diaspora

Foto: gov.md

O serie de acţiuni au fost lansate recent în scopul intensificării relaţiilor dintre auto­rităţile ţării cu moldovenii aflaţi în stră­inătate. Acţiunile în cauză au menirea de a consulta opinia şi percepţiile diasporei moldoveneşti privind politicile promovate de Guvern şi, în special, sugestiile de îm­bunătăţire a acestora.

 

Printre aceste acţiuni se numără şi o platformă informaţională care să instituie un cadru mai bun de comunicare cu diaspora. Portalul www.din.md le va oferi conaţionalilor noştri plecaţi peste hotare informaţii privind serviciile destinate lor şi va asi­gura conexiunea dintre comunităţile de moldoveni din diverse ţări, precum şi cu ţara de baştină.

În context, în perioada 21-27 august, va fi organi­zată cea de-a doua ediţie a Taberei de vară „DOR”, pe 28, 29 şi 30 august, vor avea loc, în premieră, Zilele Diasporei, iar pe 1-3 septembrie, va fi convo­cat cel de-al VI-lea Congres al Diasporei. Acesta va întruni peste 120 de delegaţi din 25 de ţări.

Şirul acestor acţiuni va culmina cu primul Fo­rum de Afaceri al Diasporei, ce va fi organizat în perioada 6-7 octombrie, la Chișinău. Forumul va întruni 120 de businessmeni din țară și din străină­tate, originari din Moldova, şi este aşteptat să pună baza unor viitoare parteneriate internaționale și să susțină implicarea activă a diasporei în dezvoltarea economică a țării noastre.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand