5 martie 2024
Chisinau
Oficial

Igor Zubcu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Regional Pan-European al Confederației Internaționale a Sindicatelor

Loading
Oficial Igor Zubcu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Regional Pan-European al Confederației Internaționale a Sindicatelor
Igor Zubcu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Regional Pan-European al Confederației Internaționale a Sindicatelor
perc.ituc-csi.org

Pe 5 decembrie, în cadrul celei de-a 5-a Adunări Generale a Consiliului Regional Pan–European (PERC) al Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC), care s-a desfășurat la Bruxel­les (Belgia), Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a fost ales în ca­litate de președinte al PERC.

Ar fi multe de spus în legătură cu ves­tea bună care ne-a parvenit de la Bruxelles, însă o vom lăsa pentru ceva mai târ­ziu, când vom analiza la rece, împreu­nă cu președintele CNSM, semnificația și importanța acestui eveniment pentru sin­dicatele din Republica Moldova. Cert este faptul că activitatea eficientă și lăudabilă a CNSM este bine cunoscută și apreciată de către comunitatea sindicală internațională. Această alegere va servi, cu siguranță, drept un imbold pentru activita­tea în continuare și pentru obținerea unor rezultate palpabile de către sindicatele din țara noastră. Consiliul Regional Pan–European al ITUC servește, totodată, drept o platformă importantă pentru promova-rea valorilor sociale și economice, general umane pe continent. Acesta constituie, tot­odată, o voce de care țin seama guvernele țărilor europene, este o forță!

 

Comunitatea sindicală internațională recunoaște rolul și meritele sindicatelor noastre în apărarea valorilor sociale

 

E pentru prima dată când un președinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova este ales în această funcție, CNSM fiind membră a ITUC din anul 2010.

Reamintim că Consiliul Regional Pan-European al Confederației Internaționale a Sindicatelor a fost creat în anul 2007 pen­tru a consolida activitatea membrilor ITUC din regiune, precum și pentru a aborda di­verse probleme specifice țărilor din Europa și Asia Centrală.

Confederația Internațională a Sindicatelor întrunește în rândurile sale 331 de centre sindicale naționale din 163 de țări și regiuni, cu un total de circa 200 de milioane de membri.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand