4 martie 2024
Chisinau
Social

Securitatea în muncă, punctul forte în activitatea „Sindindcomservice”

Loading
Social Securitatea în muncă, punctul forte în activitatea „Sindindcomservice”
Securitatea în muncă, punctul forte în activitatea „Sindindcomservice”
facebook.com

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale și Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice” a convo­cat, recent, președinții organizațiilor sindicale primare, președinți ai comite­telor pentru securitatea și sănătatea în muncă, responsabili de securitatea și să­nătatea în muncă în cadrul unui program de instruire în domeniul SSM. Activita­tea a fost organizată în conformitate cu Planul activităților educaționale pentru anul 2023.

Prin intermediul acestei activități, Federația și-a propus drept obiectiv informarea continuă și sporirea nivelului de cunoștințe în domeniul SSM al salariaților la locul de muncă.

Potrivit Ecaterinei Manastîrschi, președinta Federației Sindicatelor „Sindindcomservice”, securitatea și sănătatea în muncă  reprezin­tă un ansamblu de activități având ca scop asigurarea condițiilor optime în desfășurarea procesului de muncă, apărarea sănătății, a integrității corporale și vieții lucrătorilor, pre­cum și a altor persoane antrenate în procesul de muncă.

Totodată, au fost aduse la cunoștință prin­cipalele realizări privind protecția salariaților, membri de sindicat, în conformitate cu prevederile legislației muncii și ale Convenției Colective (nivel de ramură) pentru anii 2022-2026, provocările cu care se confruntă ramura, situația salariaților din domeniu.

Principala prioritate a Federației este să fie prevenit orice accident sau incident care ar putea afecta starea sănătății angajaților. Astfel, este esențial să fie implementate nor­mele de securitate și sănătate în întreaga organizație. Aceasta nu numai că îndeplinește cerințele legale, dar contribuie și la creșterea productivității și la îmbunătățirea moralului angajaților.

În cadrul seminarului, au fost explorate strategii și tehnici eficiente pentru identi­ficarea și gestionarea riscurilor de securi­tate și sănătate în muncă. Au fost discutate procedurile de urmat în situații de urgență, precum și modul în care putem promova un stil de viață sănătos printre angajați. Iar în acest sens, a adus noi date în instruire Vitalie Bînzări, inspector principal în cadrul Inspec­toratului de Stat al Muncii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand