5 martie 2024
Chisinau
Economie

Căldura din sezonul rece ne va frige la buzunare

Loading
Economie Căldura din sezonul rece ne va frige la buzunare
Căldura din sezonul rece ne va frige la buzunare
Vocea poporului

Gerul de la iarnă ar putea să ne frigă și mai mult la buzu­nare. Lemnele de foc sunt mai scumpe în acest an.

Acum, în luna octombrie, prețurile sunt mai mari în medie cu circa 20 la sută în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Autoritățile dau vina pe majorarea prețului la carburanți și transport.

Între timp, Ministerul Mediului susține că Moldsilva evaluează care vor fi necesitățile de lemn pentru această iarnă, dar dă asigurări că ar fi stocuri suficiente.

„Avem stocuri suficiente, dar în cazul în care iarna va fi mult mai geroasă și nu vom avea destule lemne, vom apela după ajutor la autoritățile din România, așa cum a fost anul trecut”, dă asigurări Iordanca Rodica-Iordanov, minis­trul Mediului.

În prezent, la întreprinderile sil­vice, un metru cub de lemn moale costă între 400 și 650 de lei, iar lemnul de foc tare – între 900 și 1200 de lei. Pentru comparație, anul trecut prețul unui metru cub de lemn moale varia între 350 și 475 de lei, iar cel tare – între 550 și 875 de lei. Prețurile de piață însă ajung și până la 1600-1800 de lei pentru un metru cub de lemn tare. Potrivit datelor Moldsilva, în prezent, în stocurile din ocolurile silvice din țară sunt disponibile în jur de zece mii de metri cubi de lemn tare, 6500 de metri cubi de lemn moale și în jur de 830 de metri cubi de rășinoase.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand