5 martie 2024
Chisinau
Varia

Filmul „Tunete” în regia lui Ioane Bobeica a fost înaintat la premiul Oscar

Loading
Varia Filmul „Tunete” în regia lui Ioane Bobeica a fost înaintat la premiul Oscar
Filmul „Tunete” în regia lui Ioane Bobeica a fost înaintat la premiul Oscar
afisha.md

Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2024 a înaintat marți filmul „Tunete” de regizorul Ioane Bobeica la acest concurs internațional. Astfel, lungmetrajul va concura pentru nominalizarea „Cel mai bun film străin”, alături de alte zeci de producții din lume.

Potrivit lui Virgiliu Mărgineanu, membru al Comitetului de selecție, la preselecție au fost prezentate patru filme, însă punctajul maxim a fost acumulat de filmul „Tunete” în regia lui Ioane Bobeica.

„Este neașteptat faptul că profesorii mei m-au apreciat la Chișinău. Cred că, în lumea filmului, acest moment poate fi comparat cu mo­mentul când Dumnezeu și-a oprit privirea pe tine mai mult decât de două secunde. Este o mare onoare și o motivație pentru a mă în­toarce în lumea filmului, care continuă a fi mai mult decât o profesie pentru mine”, a declarat regizorul Ioane Bobeica.

Cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie 2024, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Filmul „Tunete” reflectă drama localnicilor din satele de lângă terenurile minate rămase după războiul de la Nistru. Filmările au avut loc în perioada iunie-septembrie 2018, în satul Ustia, Dubăsari, și au durat 55 de zile. Premiera lungmetrajului a avut loc la Chișinău pe 5 octombrie.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand