9 decembrie 2023
Chisinau
Social

Reprezentanții Agenției Daneze pentru Dezvoltarea Sindicatelor, în vizită la Chișinău

Loading
Social Reprezentanții Agenției Daneze pentru Dezvoltarea Sindicatelor, în vizită la Chișinău
Reprezentanții Agenției Daneze pentru Dezvoltarea Sindicatelor, în vizită la Chișinău
sindicate.md

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSN) a avut, pe 15 septembrie, o întrevedere cu reprezentanții Agenției Daneze pentru Dezvolta­rea Sindicatelor (DTDA). În cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre perspectivele de colaborare în mai multe domenii.

Președintele CNSN, Igor Zubcu, și-a arătat deschiderea pentru inițierea unui proiect ambițios ce vizează con­solidarea capacităților CNSM, schimbul de bune practici în contextul proce­selor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, comunicare instituțională și securitate și sănătate în muncă.

Liderul sindical a subliniat că acest pro­iect va contribui la dezvoltarea mișcării sindicale din Republica Moldova și a dat aprecieri înalte modelului scandinav al dialogului social.

La rândul lor, Lone Ilum Christiansen, director DTDA, și Johan Bøgh, ofițer de program, au vorbit despre pro­iectele DTDA în domeniul protecției social-economice și și-au manifestat interesul de a coopera cu mișcarea sin­dicală din Republica Moldova și să-și împărtășească din experiența acumula­tă pentru a atinge obiective comune.

Precizăm că Agenția Daneză pen­tru Dezvoltarea Sindicatelor a fost înființată în 1987 sub numele de Consi­liul LO-FTF, de către cele mai mari două confederații sindicale din Danemarca, LO (Confederația sindicatelor daneze)și FTF (Confederația salariaților și funcționarilor publici), care au fuzionat în 2018 sub denumirea de Confederația Daneză a Sindicatelor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand