5 martie 2024
Chisinau
Sanatate

ANSP: În R. Moldova crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19

Loading
Sanatate ANSP: În R. Moldova crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19
ANSP: În R. Moldova crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19
deschide.md

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 138 de cazuri de Covid-19, de 2,4 ori mai mult decât săptămâna precedentă, când au fost raportate 54 de cazuri. Tot în ultima săptămână a fost înregistrat un caz de deces.

Potrivit ANSP, nu­mărul de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor de până la 14 ani în luna iulie a fost mai mare (nouă cazuri), comparativ cu luna iunie, când au fost înregistrate opt cazuri.

Epidemiologii reiterează că Covid-19 nu a dispărut și, având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, reamintesc despre necesitatea respectării principalelor măsuri de protecție.

Printre acestea se numără distanța fizică între persoane de mi­nim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de fami­lie la apariția primelor simptome ale infecției Covid-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Specialiștii ANSP anunță că vaccinarea împotriva Covid-19 rămâ­ne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand