9 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Managementul sindical constituie un factor de bază al succesului

Loading
Sport Managementul sindical constituie un factor de bază al succesului
Managementul sindical constituie un factor de bază al succesului
facebook.com

Se zice că dacă cunoști legile managementului sindical, ești puternic, dacă le și înțelegi – ești de neînfrânt. Acesta este motto-ul activului sindi­cal din cadrul instituțiilor de învățământ din ra­ionul Călărași, care s-a întrunit recent, în cadrul Atelierului de lucru cu genericul „Managemen­tul sindical eficient – factor de bază al succe­sului”.

S-au discutat realizările, dar și problemele ce țin de activitatea sin­dicală în organizația primară.

„Membrii Comisiei de cenzori, activiști sindicali în calitate de for­matori au dat tot ce-i mai bun și perfomant din experiența lor sindi­cală. Este vorba de Lucia Bricicaru de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Călărași, Valentina Stratan de la Gimnaziul Hârjauca, Lilia Negru de la Școala primară din Călărași, Ina Stratan de la Grădinița din Nișcani, Lilia Franțuz de la instituția de educație timpurie nr. 2 „Guguță” din Călărași, precum și de Viorica Preguza de la Gimnaziul din Săseni”, ne spune Tamara Damir, președinta Consiliului raional Călărași al Federației Sin­dicale a Educației și Științei.

S-a vorbit, în cadrul întrunirii, despre motivația angajaților de a de­veni membri de sindicat, despre beneficiile care îi aduc un contract colectiv de muncă, dar și alte chestiuni. Toate având un singur scop: o viață prosperă, un salariu decent și siguranța zilei de mâine.

Nu s-au trecut cu vederea în cadrul discuțiilor problemele vechi cu care intră în noul an școlar cadrele didactice. Este vorba de re­munerea prea modestă a angajaților din sistemul educației, lipsa ca­drelor didactice tinere, prevederile proiectului Regulamentului ce ține de performanța și sporul specific al cadrelor didactice.

În raionul Călărași sunt peste 1500 de membri de sindicat din domeniul educației.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand