9 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Independența a creat noi oportunități pentru dezvoltarea statului nostru

Loading
Varia Independența a creat noi oportunități pentru dezvoltarea statului nostru
Independența a creat noi oportunități pentru dezvoltarea statului nostru
agora.md

Pentru cetățenii Republicii Moldova, Ziua Independenței este o sărbătoare importan­tă, prin care marcăm unitatea națională, valorile democra­tice și dragostea pentru Pa­trie. Independența a creat noi oportunități pentru dezvol­tarea statului nostru pe cale democratică și pentru dezvol­tarea economică. Libertatea, democrația și independența au fost principiile consacra-te în Declarația de Independență.

Pe 27 august, când în anul 2023 se împlinesc 32 de ani de la pro­clamarea Independenței Republicii Moldova, în capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern, informează Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Programul festivităților va în­cepe la ora 8:30 cu depuneri de flori la statuia lui Ștefan cel Mare și la monumentul „Maica îndure­rată”. Ulterior, conducerea țării va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va începe la ora 10:00.

Pe parcursul zilei, în Piața Ma­rii Adunări Naționale vor avea loc concerte de fanfară în interpre­tarea Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova, a Orchestrei-model a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI și a Fanfarei Poliției de Frontieră.

În intervalul orelor 12:00-16:00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat eveni­mentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membri ai Cabinetului de miniștri și șefi ai agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii des­pre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia dintre noi în dezvoltarea unui stat prosper.

Pe scena din Piața Marii Adu­nări Naționale, vor evolua: Baletul Național „Joc”, Ansamblul folcloric „Romanița”, colective folclorice din țară, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, artiști cu nume de rezonanță în lumea întreagă, precum Alexan­dra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov (Ger­mania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Geta Burlacu (Marea Britanie), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Mol­dova).

Festivitatea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”. De asemenea, pe 27 au­gust, în toate localitățile țării vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Independenței.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand