5 martie 2024
Chisinau
Economie

Sporuri salariale mai mari pentru cadrele didactice

Loading
Economie Sporuri salariale mai mari pentru cadrele didactice
Sporuri salariale mai mari pentru cadrele didactice
noi.md

Cadrele didactice vor putea beneficia de sporuri mai mari pen­tru dirigenție, verificarea lucrărilor scrise și activitățile în care sunt încadrați copiii cu cerințe educaționale speciale. Sporurile vor constitui cel mult 10% din bugetul anual destinat salarizării pedagogilor. Un proiect în acest sens a fost propus spre con­sultări publice. Anunțul a fost făcut recent, într-o conferință de presă, de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Ministrul a afirmat că, după aprobarea documentului, un cadru di­dactic care are o clasă de 35 de elevi, va putea beneficia de un spor pentru dirigenție de cel mult 880 de lei, față de circa 560 de lei cât este în prezent, urmând ca fiecare instituție să stabilească suma în funcție de resursele de care dispune.

Sporul cu caracter specific pentru dirigenție se va acorda pentru timpul efectiv lucrat în anul de studii, inclusiv pe durata vacanțelor, prevedere care anterior lipsea. Sporul pentru verificarea lucrărilor scrise, administrarea cabinetului, precum și pentru activitatea cu ele­vii cu cerințe educaționale speciale se va putea acorda pentru timpul efectiv lucrat în perioada 1 septembrie – 31 mai, inclusiv în vacanțele de toamnă, iarnă, primăvară și de Paști.

Calcularea sporurilor cu caracter specific se va efectua anual, în raport cu salariul de funcție al învățătorului la clasele primare și cel al profesorului în învățământul secundar. Calculele se vor face în baza numărului de elevi la data de 1 octombrie a fiecărui an școlar.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand