9 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Copii refugiați din Ucraina participă la activități de artă la Teatrul „Licurici”

Loading
Varia Copii refugiați din Ucraina participă la activități de artă la Teatrul „Licurici”
Copii refugiați din Ucraina participă la activități de artă la Teatrul „Licurici”
afisha.md

Peste 200 de copiii refugiați din Ucraina participă săptămânal la activitățile organizate de Centrul Educativ de Dezvoltare și Recreare din cadrul Tea­trului Republican de Păpuşi „Licurici”. În cadrul acestuia activează atât cadre didactice din țara noastră, cât și pedagogi ucraineni.

Potrivit directorului teatrului, Ala Toma, aici sunt organizate zilnic o varietate de activități pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Aceștia participă la activități de artă, design grafic, robotică-junior, hand-made, terapia prin jocul de nisip, neurografică și al­tele. Totodată, părinții acestora au posibilitatea să se implice în activități, să comunice și să interacționeze într-un mediu plăcut și prietenos. De asemenea,o dată pe săptămână, grupul de părinți refugiați au parte de activități de terapie prin artă. În pauze, beneficiarii Centrului au parte de gustări și mese calde”, a spus Ala Toma.

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Servicii integrate de protecție socială și de răspuns imediat la nevoile copiilor și familiilor refugiate din Ucraina și ale celor din comunitățile gazdă”, realizat de Programul Educațional „Pas cu Pas”, cu sprijinul fi­nanciar al World Vision Ukraine Response.

Pe lângă aceasta, deja de mai bine de un an, famili­ile din Ucraina beneficiază de bilete gratuite la specta­colele Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand