27 februarie 2024
Chisinau
Cultura

Festivalul transfrontalier „Crăciunul Copiilor”

Loading
Cultura Festivalul transfrontalier „Crăciunul Copiilor”
Festivalul transfrontalier „Crăciunul Copiilor”
Vocea poporului

Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, în parte­neriat cu Direcția educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, cu Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ) și Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Nicolae Sulac” au organizat Festivalul transfronta­lier „Crăciunul Copiilor”. Festivitatea a avut loc pe 14 decembrie, în Sala de festivități a CNSM.

La eveniment au participat colective artistice din instituțiile de învățământ preuniversitar din R. Moldova, iar online și-au demonstrat măiestria ansamblurile folclorice de elevi din Cluj-Napoca, Bistrița-Năsăud, Onești, din România, și Cernăuți, care au cântat colinde și au încântat publicul cu urări și spectacole tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă.

Margareta Sârbu, președintele CM Chișinău al FSEȘ, a menționat că obiectivul general al Festivalului este educa­rea tinerei generații în spiritul tradițiilor neamului românesc, precum și promovarea adevăratelor talente în devenire. Totodată, ea a mulțumit partenerilor pentru cola­borare la realizarea acestui proiect de suflet.

La rândul său, Liliana Panfilov, profesoară la Liceul „Prin­cipesa Natalia Dadiani” și inițiatoarea Festivalului, a ținut, mai întâi, să mulțumească CNSM pentru solidaritate în pro­movarea valorilor naționale, exprimându-și certitudinea că „împreună vom realiza și pe viitor lucruri frumoase și de suflet ale neamului românesc”.

La finele festivalului, colectivelor artistice care au partici­pat la eveniment le-au fost înmânate Diplome de merit din partea Federației Sindicatului Educației și Științei și Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a CM Chişinău.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand