27 februarie 2024
Chisinau
Cultura

Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului

Loading
Cultura Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului
Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului
trm.md

Telefilm-Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Europei, organizează. în perioada 11-17 iulie, Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului.

Potrivit directorului ”Telefilm-Chișinău”, Mircea Surdu, în această perioadă vor fi proiectate 6 pelicule documentare de lung și scurt metraj pe subiecte sociale și drepturile omului în 5 locații diferite, din nordul, sudul și centrul țării. Astfel, pe 11 iulie, la Crăsnășeni, Telenești, tabăra de vară „Crăsnășeni” au fost  proiectate 3 filme de scurt metraj: „DisarmoNica”, „Ograda casei mele” și „Cerul fără stele”, iar pe 12 iulie, la Fălești, lungmetrajul “Eva noastră”. Pe 14 iulie caravana va ajunge la Penitenciarul de la Rusca, cu lungmetrajul „Vocea Lilianei”. Pe 15 iulie la Cahul, în incinta Sanatoriului ”Nufărul alb”,  va fi proiectat filmul „Teatrul mare din Soroca”. Caravana se va încheia pe 17 iulie, cu lungmetrajul „Vocea Lilianei”, în satul Sărățica Nouă, raionul Leova (localitatea de baștină a eroinei principale).

Vizionând aceste filme, vei cunoaşte oameni deosebiți şi fenomene noi din viaţa socială a Republicii Moldova, vei află răspunsuri la mai multe întrebări care te frământă şi, probabil, îți vei crea propria viziune despre faptele şi încercările prin care trec eroii documentarelor.

Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului are loc în contextul Săptămânii Consiliului Europei în Republica Moldova, când țara noastră marchează cea de-a 27-a aniversare de la  aderarea la Consiliul Europei.

Consiliul Europei este cea mai mare organizație din Europa care are în vizor drepturile omului. Acesta cuprinde 46 de țări membre, inclusiv, toate statele Uniunii Europene. De la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei (13 iulie 1995), Organizația a susținut Moldova în îndeplinirea obligațiilor sale statutare și a angajamentelor specifice pentru consolidarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand