4 martie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

FSCM numără toamna copiii talentați

Loading
Vocea copiilor FSCM numără toamna copiii talentați
FSCM numără toamna copiii talentați
fscm.md

Pandemia de coronavirus nu a schimbat doar viața celor adulți, ci a dat peste cap și bu­nul mers al lucrurilor cu care erau obișnuiți copiii. Deși îna­inte unii elevi se bucurau să nu meargă o zi sau două la școală, când au fost nevoiți să stea închiși în case și să nu-și vadă cu lunile colegii și profesorii, unora le-a fost foarte greu să se obișnuiască. Dar copilăria trebuie făcută frumoasă chiar și în cele mai dificile condiții.

Conducerea Federației Sindicatelor din Comunicații nu a lăsat ca tristețea să pună stăpânire pe viața elevilor și a decis să-i antreneze într-un concurs. De fapt, FSCM în­totdeauna acordă atenție sporită copiilor membrilor de sindicat din organizațiile membre. Pentru a-i ține în priză, și în această toamnă, FSCM le-a organizat acestora un concurs literar cu genericul „Impresii de vacanță”.

Astfel, la început de toamnă, cutia poștală a federației a devenit neîncă­pătoare pentru scrisorile cu impresii care veneau din toate raioanele Re­publicii Moldova. În total, au fost pri­mite 74 de răvașe. Juriul, examinând lucrările primite, s-a bucurat că fan­teziile copiilor nu pot fi ținute în frâu. Copiii au mare talent și la scris. Unii au povestit cum s-au odihnit pe malul mării, alții – cum și-au ajutat părinții în diverse munci, s-au jucat cu alți copii, ori au fost la bunei. Unii au povestit cum s-au descurcat pe timp de pan­demie de Covid și cum i-au instruit pe părinți să folosească calculatorul când munceau de la distanță.

Deoarece nu pot fi puse pe același cântar lucrările tuturor copiilor, au fost constituite două categorii de vâr­stă: de 6-10 ani și de 11-16 ani. Conform prevederilor regulamentului concursului, participanții trebuiau să prezinte în Comitetul sindical de la instituțiile din ramură, până la data de 5 septembrie, lucrări care să con-țină o poezie, o compunere sau un eseu la tema „Impresii din vacanță”. „Concursul „Impresii din vacanță” are drept scop stimularea creativității copiilor și dezvoltarea inițiativei, pre­cum și identificarea și aprecierea au­torilor celor mai valoroase lucrări”, a menționat Ion Pîrgaru, președintele FSCM.

Comisia de evaluare a examinat minuțios lucrările copiilor. Pe lângă diplome și cadouri, mai mulți copii, învingători ai concursului, au primit din partea federației un ajutor ma­terial. „Copiii au multe talente, doar că acestea trebuie scoase la iveală și ei încurajați să învețe lucruri noi, să descopere lumea”, a concluzionat Ion Pîrgaru.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand