4 martie 2024
Chisinau
Social

Programul START îi va ajuta pe tineri să-și facă un rost acasă

Loading
Social Programul START îi va ajuta pe tineri să-și facă un rost acasă
Programul START îi va ajuta pe tineri să-și facă un rost acasă
odimm.md

Guvernul interimar al Republicii Moldova a votat, recent, un pro­iect de Hotărâre care prevede extinderea cu un an a termenu­lui de implementare a Progra­mului „START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, a comunicat Direcţia comunica­re și protocol a Guvernului.

Modificările prevăd și extinderea termenului de eligibilitate pentru aplicarea la Program până la doi ani de la înregistrarea sau înființarea întreprinderii, ceea ce va oferi po­sibilitatea unui număr mai mare de tineri să beneficieze de suport financiar în faza lansării și dezvol­tării afacerii.

Până acum, s-a con­statat că multe companii înființate de tineri nu au putut beneficia de oportunitățile Programului pe mo­tiv de necorespundere a vârstei companiei. Respectiv, termenul de un an pentru întreprinderi limita participarea tinerilor care au lansat o afacere și se află la stadiul inci­pient al dezvoltării acesteia.

Scopul Programului este de a crește im­pactul social-economic, prin stimu­larea preluării şi aplicării bunelor practici în economie, crearea locu­rilor de muncă, sporirea volumului de investiții în economie etc. De menționat că sectorul alimentației publice a fost afectat considerabil de criza provocată de Covid-19, astfel încât Programul „Start pentru Tineri” va constitui un suport supli­mentar pentru tinerii care au lansat afaceri în acest domeniu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand