3 decembrie 2023
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Beneficiile frunzelor de gutui

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Beneficiile frunzelor de gutui

În unul din numerele precedente v-am infor­mat despre beneficiile gutuilor, astăzi vom vor­bi despre frunzele acestora și despre beneficiile lor pentru organismul uman.

sanatate.bzi.ro

Beneficiile frunzelor de gutui se datorează aci­zilor organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shi­kimic. În frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare.

Utilizarea terapeutică a frunzelor este benefică la diabetul zaharat. Infuzia poate fi o soluţie pen­tru normalizarea nivelului de zahăr în sânge. De asemenea, ceaiul este bun la tuse şi astm, dar și la hipertensiune arterială. Frunzele de gutui conţin substanţe cu acţiune vasodilatatoare, ceea ce de­termină scăderea tensiunii arteriale. În acest scop, ele pot fi folosite fie sub formă de macerat, fie sub formă de tinctură.

Utilizarea ceaiului din frunze de gutui este be­nefică pentru a combate procesul inflamator de la nivel gastrointestinal, dar și în scop cosmetic.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand