11 decembrie 2023
Chisinau
Social

Tineri instruiţi în domeniul antreprenoriatului

Loading
Social Tineri instruiţi în domeniul antreprenoriatului

Aproximativ 300 de tineri din mai multe raioane ale ţării au fost instruiţi, de la începutul acestui an, pentru a putea lansa sau extinde o afacere în localitățile  rurale, în cadrul unui program național de abilitare economică a acestei cate­gorii de cetăţeni.

gov.md

Totodată, conform datelor oferite de către Directo­ratul Liniei de Credit de pe lângă Ministerul Finanțelor, pentru aproape 160 de afaceri au fost contractate cre­dite preferențiale în valoare de 45 de milioane de lei.

Conform unui studiu, pentru 59 la sută din cei care au urmat cursurile în cauză motivația principală a fost dorința de a acumula cunoștințe în domeniul antre­prenoriatului, pentru 24,5 la sută – găsirea de noi par­teneri, iar pentur 16,5 la sută – identificarea a noi idei de afaceri.

Doar şase la sută dintre cei 300 de tineri deţin o afacere, iar ceilalţi abia își propun să o inițieze. Tot­odată, o bună parte din ei, aproape 70 la sută, nu sunt angajați. Ponderea mare de persoane ce nu sunt cuprinse în câmpul muncii se datorează vârstei de la 18 la 25 de ani, când majoritatea tinerilor sunt studenți şi abia îşi fac planuri de viitor.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand