11 decembrie 2023
Chisinau
Social

Controverse legislative. Votate repetat în Parlament, obligatorii spre promulgare

Loading
Social Controverse legislative. Votate repetat în Parlament, obligatorii spre promulgare

În cadrul primei ședințe ple­nare din sesiunea de toamnă, Parlamentul a reexaminat și menținut votul exprimat an­terior pentru un şir de legi respinse de șeful statului.

parlament.md

Printre acestea sunt legile cu privire la tichetele de masă, pen­tru modificarea și completarea Codului muncii, dar şi cu privire la energetică, la prevenirea și com­baterea terorismului, la distincțiile de stat etc. Potrivit art. 93 (2) din Constituție, preşedintele Repu­blicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi men­ţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele o promulgă.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în aceeaşi ședință, deputa­ţii au aprobat, în prima lectură, proiectul pentru majorarea cu 10 la sută a salariilor de funcție ale angajaților din sectorul bu­getar, stabilite în Rețeaua tarifară unică.

Pentru angajații din domeniul educației, majorarea se va efec­tua de la 1 septembrie curent, iar pentru salariații din alte dome­nii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Proiectul mai urmează a fi votat în lectură finală.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand