7 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Legionarii. Patru moldoveni medaliați în Rusia

Loading
Sport Legionarii. Patru moldoveni medaliați în Rusia

Un nou succes pentru rugbiştii moldoveni. Este vorba despre jucătorii naţionalei Moldovei la rugby Maxim Gargalâc, Oleg Prepeliță, Victor Arhip și Andrei Mahu care scriu istorie în Rusia.

enisei

enisei-stm.ru

Enisei-STM cu Maixim Gargalîc titular (până în min. 57) și-a apărat titlul de campioană după un meci dramatic în fața rivalilor de la Krasny Yar. După ce a câștigat în prima manşă a finalei cu o diferență de 11 puncte, Enisei-STM a pierdut partida retur scor 16-9, însa aceasta n-a împiedicat-o să devină pentru a 8-a oară în istorie campioană a Rusiei.

Victor Arhip, regăsit în primul 15 a celor de la Krasny Yar, alături de Oleg Prepeliță rezervă până în minutul 53, la fel și Andrei Mahu au intrat în posesia medaliilor de argint.

Kuban Krasnodar cu Veaceslav Titica (intrat în min. 65), a cedat la limită medaliile de bronz oponenților de la VVA-Podmoskovje care al 8-lea an consecutiv ocupă locul 3 în campionat.

După un meci bun în prima manșă (29-13) Kuban a cedat acasă astfel stabilind un scor limită general de 46-47.

Astfel primele 4 locuri în clasamentul final din acest sezon au rămas neschimbate, fiind ocupate, în aceiași ordine, ca și anul trecut Enisei-STM, Krasny Yar, VVA-Podmoskovje și Kuban.

Pentru rugbyștii moldoveni premiați, urmează luna aceasta cu dueluri în Chalenge Cup. ”Haiducii” legitimați la Krasny Yar se vor duela acasă cu Stade Francais și Edinburgh Rugby, îar Enisei-STM cu Gargalâc îi va primi acasă pe Bordeaux-Begles în frunte cu Vadim Cobîlaș și Dragons.

Pe aceasta cale, Federaţia Sportivă Naţională de Rugby din Republica Moldova felicită băieții noștri pentru prestația avută și le dorește evoluții cât mai valoroase atat în plan intern, cât și international.

 

Sursa: rugby.md

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand