4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Numărul șomerilor din țară, în scădere

Loading
Без рубрики Numărul șomerilor din țară, în scădere
Numărul șomerilor din țară, în scădere
cotidianul.ro

cotidianul.ro

 

În prima jumătate a anului, în Mol­dova au fost înregistraţi peste 21 de mii de şomeri, cu 15 la sută mai pu­ţini decât în aceeaşi perioadă a anu­lui trecut. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cei mai mulţi oameni care nu au un loc de muncă sunt bărbaţii cu studii primare sau gimnaziale.

 

Cei mai mulţi oameni fără un loc de muncă au vârsta cuprinsă între 30 şi 49 de ani, urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani și cei care au între 50 şi 65 de ani.

Șomajul este în continuare mai mare în rândul bărbaţilor, cu o rată de 55 de procente. Totuşi, în unele domenii, cum ar fi sănătatea sau învăţământul, sunt afec­tate mai mult femeile, 66 și, respectiv, 57 la sută. 65 la sută din numărul şomerilor înregistraţi au studii primare, gimnaziale, medii generale sau liceale. Urmează cei cu studii secundar profesionale, cu o pondere de 21%. Iar 14 la sută au studii superioare și medii de specialitate.

Datele mai arată că majoritatea șo-merilor sunt din mediul rural, aproximativ 13 mii de persoane. Din numărul total de şomeri înregistraţi în şase luni ale anului au fost plasați în câmpul muncii 8.700 de persoane, cu cinci la sută mai puțin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit raportului realizat de ANOFM, cele mai căutate meserii de angajatori în această perioadă au fost contabil, cusăto­reasă, vânzător, conducător auto sau bu­cătar.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand