3 decembrie 2023
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Consumul de nuci previne cancerul și menţine inima sănătoasă

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Consumul de nuci previne cancerul și menţine inima sănătoasă
Sfaturi naturiste. Consumul de nuci previne cancerul și menţine inima sănătoasă
soltana.ma

soltana.ma

 

Din moș strămoși, nucile au fost considerate un aliment benefic pentru sănătate. Nucile conţin mi­nerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea, ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

 

Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii şi a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutu­lui de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi potasiului şi magneziului, nucile sunt re­comandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor sanguine.

Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consu­mate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nuci­le au şi un efect de scădere a glicemiei.

O alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fi­tosteroli. Iar datorită conţinutului de grăsimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii.

Cercetările arată că substanţele active din con­ţinutul nucilor ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capaci­tăţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurițe de miere polifloră.

Prin conţinutul bogat de iod, nucile sunt reco­mandate în cazul afecţiunilor asociate glandei tiro­ide dar și împotriva stresului.

În această perioadă, decojim nucile verzi şi aruncăm coaja, fără să ştim că are efecte benefice asupra sănătăţii. Coaja nucilor verzi este indicată pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacu­lui, precum infecţiile intestinale acute.

Fiind bogate în săruri de zinc, magneziu, fier, sulf, calciu şi vitaminele A, B şi E, nucile au o mare valoare energetică. Se recomandă consumul zil­nic al miezului de la şase nuci, care se vor mastica foarte bine. Extern, cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand