11 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Simion David, directorul Staţiunii balneoclimaterice ,,Codru”: ,,Suntem adânc recunoscători celor care au stat la temelia fondării staţiunilor balneare”

Loading
Без рубрики Simion David, directorul Staţiunii balneoclimaterice ,,Codru”: ,,Suntem adânc recunoscători celor care au stat la temelia fondării staţiunilor balneare”
Simion David, directorul Staţiunii balneoclimaterice ,,Codru”: ,,Suntem adânc recunoscători celor care au stat la temelia fondării staţiunilor balneare”

david

 

Sunt bucuros să particip la lucrările acestui congres şi mă mândresc că muncesc şi sunt la cârma uneia dintre staţiunile balneoclimaterice ale sindicatelor.

 

Staţiunea balneoclimaterică ,,Codru”, prima de acest fel din Republica Moldova, pe parcursul a 58 de ani de activita­te a acumulat o bogată experienţă în întremarea, recupera­rea sănătăţii pacienţilor veniţi în sanatoriu şi în propagarea modului de viaţă sănătos, a profilaxiei primare.

Au fost depuse eforturi mari la ridicarea de noi construc­ţii capitale, în perioade de grele încercări, de criză econo­mică, precum și pentru a menţine şi păstra stațiunea. De asemenea, în ultimii cinci ani a au fost renovate şi revita­lizare atât staţiunile balneare, cât şi taberele CNSM pentru odihna copiilor.

Până acum, în staţiunea balneoclimaterică ,,Codru” s-au învestit 21 mln. 641,1 mii de lei. Au fost renovate încăperile auxiliare ale blocului alimentar, faţada şi acoperişul piscinei, acoperişul blocului nr. 2. De ase­menea, a fost modernizat sistemul de încălzire, au fost reparate acoperişul blocului de trata­ment şi galeria de trecere etc. În ultimii cinci ani, staţiunea a fost dotată şi cu aparataj medical de tratament şi diagnostic în valoare de circa două milioane de lei.

Suntem adânc recunoscători şi plecăm fruntea în fața celor care au stat la temelia fondării staţiunilor balneare, dar şi conducerii CNSM şi Comitetului Confederal, colectivelor întreprin­derilor sindicatelor care, datorită investiţiilor din ultimii cinci ani, au obţinut nişte oaze ferme­cătoare pentru întremarea sănătăţii oamenilor, atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Datorită acestor investiţii ale sindicatelor, la ora actuală, staţiunile sunt nişte centre de tra­tament pentru bolile cronice şi recuperare și, în acelaşi timp, și pentru promovarea unui mod de viaţă sănătos.

În ultimii cinci ani, la Staţiunea ,,Codru” s-au odihnit peste 50 de mii de pacienţi, dintre care zece la  sută au fost cu  bilete de la CNAS.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand