3 decembrie 2023
Chisinau
Social

Legea antitutun a îmbunătățit semnificativ calitatea aerului în localurile de agreement

Loading
Social Legea antitutun a îmbunătățit semnificativ calitatea aerului în localurile de agreement
Legea antitutun a îmbunătățit semnificativ calitatea aerului în localurile de agreement
fumat-interzis

Foto: evz.md

 

Legea antitutun a îmbunătățit semnificativ calitatea aerului în cafenelele, barurile și resta­urantele din capitală, potrivit datelor unui studiu prezentat, pe 18 aprilie, de către Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (PAS), informează MOLDPRES.

 

În cadrul unei conferințe de presă, directorul de progra­me al Centrului PAS, Ghenadie Țurcanu, a specificat că studiul a fost realizat în luna februarie anul curent în 25 de localuri din capitală, dintre care în 14 loca­luri nu se fuma, iar în alte 11 se fuma. „În localurile unde se fuma s-a depistat un nivel ridi­cat de poluare a aerului, de 38 de ori mai mare decât cel admi­sibil. În restaurantele, cafenelele și barurile unde nu se fuma, ca­litatea aerului era una bună. Tot­odată, în localurile unde nu se fumează în urma implementării legii antitutun, nivelul de polu­are a aerului s-a redus de 27 de ori”, a spus Țurcanu.

Potrivit unui studiu realizat anterior de către Centrul PAS, peste 90% din localurile din municipiile Chișinău și Bălți res­pectă prevederile legii privind controlul tutunului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand