8 decembrie 2023
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Neplata salariului ca formă a muncii forţate. Cazuri și condiții în care este interzisă concedierea salariaților

Loading
Cetăţeanul şi legea Neplata salariului ca formă a muncii forţate. Cazuri și condiții în care este interzisă concedierea salariaților
Neplata salariului ca formă a muncii forţate. Cazuri și condiții în care este interzisă concedierea salariaților
migratia-fortei-de-munca

Foto: zdg.md

 

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze.
La întrebările primite la redacţie va răs­punde şeful Departamentului juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Ion PREGUZA.
hot Linia fierbinte la tel. 022-23-76-39
Luni şi joi de la 14.00-16.00.

 

Neplata salariului ca formă a muncii forţate

 

guestion

Este drept că legislația în vigoare califică neachitarea sa­lariului la timp ca muncă forțată?

 

Leonid Bratu, Bălţi

 

În primul rând, alin. (3) al art. 7 din Codul muncii indică for­mele muncii forțate (obligatorii) care sunt interzise. În al doilea, alin. (4) al aceluiași articol din Codul munci, pentru prima dată în legislația națională, atribuie la munca forţată  (obligatorie) în­călcarea termenelor stabilite de plată a salariului sau achitarea parţială a acestuia, precum și cerinţa angajatorului faţă de sala­riat de a-şi îndeplini obligaţiile de muncă în lipsa unor sisteme de protecţie colectivă sau individuală ori în cazul în care înde­plinirea lucrării cerute poate pune în pericol viaţa sau sănătatea salariatului.

 

Cazuri și condiții în care este interzisă concedierea salariaților

 

guestion

Angajatorul nostru nu prea dorește să se împace cu une­le prevederi ale legislației ce protejează salariații în cazul concedierii. De aceea, dorim să cunoaștem mai bine în ce cazuri nu se admite concedierea salariatului?

 

Vasile Turcu, Strășeni

 

Legislația prevede cazurile concrete și condițiile în care conce­dierea salariaților este  interzisă. Și anume, potrivit alin. (2) al art. 86 din Codul muncii, cu excepţia cazului de lichidare a unităţii, nu se admite concedierea, adică desfacerea din iniţiativa angajatoru­lui a contractului individual de muncă pe durată nedeterminată, precum şi a celui pe durata determinată, dacă salariatul se află:  în concediu medical; în concediu de odihnă anual; în concediu de studii; în concediu de maternitate; în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani; în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la trei la şase ani; în perioada îndeplinirii obligaţiilor de stat sau obşteşti; în perioada detaşării.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand