3 decembrie 2023
Chisinau
Social

Peste 1000 de locuri noi de muncă în şase localităţi din țară

Loading
Social Peste 1000 de locuri noi de muncă în şase localităţi din țară
Peste 1000 de locuri noi de muncă în şase localităţi din țară
locuri-de-munca

Foto: pnud.md

 

Cel puţin 1000 de locuri de muncă urmează a fi create în şase localităţi din ţara noastră în urma implementării unor proiecte în valoare de 176 de mii de dolari, finanţate din fonduri externe şi cu o contribuţie parţială din partea autorită­ţilor locale şi a mediului de afaceri.

 

Cele şase localităţi selectate în urma unui concurs sunt oraşele Ialoveni, Edineţ, Străşeni şi satele Coli­başi, Cărpineni şi Selemet, care au primit granturi a câte 20 de mii de dolari, pentru a dezvolta mediul de afaceri la nivel local. Cu acești bani urmează a fi îmbunătățită infrastructura de suport al afacerilor, a fi atrase noi investiţii şi promovat potențialul local.

Beneficiari direcți ai proiectelor vor fi aproximativ 200 de întreprinderi mici și mijlocii, producători agri­coli, întreprinderi de procesare, din industria textilă, comerț, produse industriale, precum și rezidenți ai parcurilor industriale din municipiul Edineț și orașul Strășeni. Beneficiarii indirecți ai aceloraşi proiec­te vor fi peste 1200 de gospodării de fermier din localitățile direct beneficiare și din vecinătatea ime­diată.

Autorităţile estimează că, în total, în cele şase localități, numărul de locuri noi de muncă ar putea crește cu încă 2000, după finalizarea proiectelor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand