8 decembrie 2023
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste: Urzicile

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste: Urzicile
Sfaturi naturiste: Urzicile
urzici

Foto: iubimsigatim.ro

 

În această perioada, pieţele sunt pline de vân­zători ambulanţi de urzici, iar cele care se vând acum sunt cele mai fragede şi mai gustoase. Bunicile noastre obişnuiesc să spună că urzicile schimbă sângele, dar nu numai. 

 

Având multiple săruri minerale, în special fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu, urzica se numă­ră printre principalele recomandări în tratarea mul­tor maladii, cum ar fi boli cardiovasculare – este un foarte bun remediu în combaterea tahicardiilor şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, elimină starea de anemie. Se recomandă la  prostată şi adenomul de prostată , afecţiuni reumatice, demineralizări osoa­se, artrite (poliartrită reumatoidă) şi artroze. Contri­buie la purificarea şi regenerarea sângelui,  scăderea glicemiei, oprirea hemoragiilor. Stimulează secreţia intestinală, a pancreasului şi a bilei. Din punct de vedere cosmetic, urzica este un excelent revitalizant pentru par, unghii şi piele.

De asemenea, consumul ceaiului de urzici com­bate şi astenia de primăvară. Va propunem o ciu­lama din urzici. Pentru asta, aveţi nevoie de urmă­toarele ingrediente: 350 g urzici proaspete, 2 fire de ceapă verde, 2 fire de usturoi verde, 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de făină, o legătură de mărar, sare. Urzicile se spală şi se fierb cu sare 5-6 min., apoi se scurg. Se ia ceapă şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc în ulei. După această, se adaugă făină, o cană cu apă, se amestecă şi se lasă să fiarbă câteva minute şi se adaugă urzicile tocate. Se mai fierb cam 6-8 min., la sfârşit se adaugă sare (după gust) şi mă­rarul tocat. Se servesc calde cu mămăligă fierbinte.

Va dorim poftă bună!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand