8 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Sindicaliștii din industria ușoară și-au măsurat puterile la diverse probe sportive

Loading
Sport Sindicaliștii din industria ușoară și-au măsurat puterile la diverse probe sportive
Sindicaliștii din industria ușoară și-au măsurat puterile la diverse probe sportive
spartachiada-FSLU

Foto: arhivă personală

 

Pe 18 februarie curent, în sala spor­tivă de la Fabrica de confecții „Ionel” SA, a avut loc Spartachiada de iarnă a Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Ușoară. 

 

Spartachiada lucrătorilor se organizea­ză în scopul sporirii nivelului de activitate şi cultură a producerii, propagării în mase a culturii fizice şi sportului, afirmării unui mod de viaţă sănătos, ameliorării activității sportive în colectivele de muncă din cadrul FSLIU.

Prin această spartachiadă, angajații din ramură au promovat ideea unui mod de viață sănătos și a consolidării relațiilor de prietenie între membrii de sindicat.

Toare echipele participante la competiții au demonstrat o pregătire sportivă bună. Spartachiada s-a desfășurat conform regu­lamentului FSLIU.

Participanții la spartachiadă s-au între­cut la probele sportive tenis de masă, șah, joc de dame, darts, baschet. La competițiile organizate de Consiliul SLIU au partici­pat echipele de la întreprinderile: „Ionel” SA, „Zorile” SA, „Artima” SA, „Pielart” SA, „Floare Carpet” SA, ÎCS „Steaua Reds” SA, ÎCS „Stag” SA.

Echipele care au concurat în competițiile sportive au demonstrat că sportul și educația fizică sunt un mijloc excelent de fortificare a sănătății și de promovare a unui mod de viață sănătos. Participanții s-au simțit bine, competițiile au fost arbi­trate de specialiști recunoscuți în domeniu: Nona Bondarenco, arbitru principal, cate­gorie internațională; Eugen Cucer, arbitru darts;Victor Țîganenco, arbitru de șah, joc de dame, categorie națională; Elena Litvi­nova, arbitru de tenis de masă, categorie națională; Petru Avtutov, arbitru de bas­chet, categorie națională.

Pe primele trepte ale podiumului de premiere au urcat următorii sportivi: la proba  „Tenis de masă”: locul I – Nina Sala­ur (fete), respectiv, Oleg Satin (băieți); locul II – Ecaterina Ursu, Anatol Botezat.

Cei mai buni la proba  „Joc de dame” au fost:

locul I –Elena Tomov, Ion Axentii; locul II – Iulia Acheruș, Ion Braga.

La proba ,,Șah”: locul I – Efim Mereșins-chii, locul II – Mironica Nicolai.

La proba „Baschet” (aruncare la coș): lo­cul I – Gabriela Surdu, Oleg Satin; locul II –Larisa Scutelinic, Ștefan Zagorneanu.

La proba ,, Darts”: locul I – Larisa Scutel­nic, Anatol Russu; locul II – Tamara Gridina, Victor Donciu.

Celor mai buni sportivi li s-au înmânat diplome de onoare și premii bănești.

 

Nadejda RUSNAC,

președinta FSLIU 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand