4 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

Dublarea salariilor, cerută de tinerii funcţionari publici din țara noastră

Loading
Без рубрики Dublarea salariilor, cerută de tinerii funcţionari publici din țara noastră
Dublarea salariilor, cerută de tinerii funcţionari publici din țara noastră

sindasp-flash-mob

 

Pentru că nu vor să plece peste hotare, cer Guvernului salarii de­cente, care să fie majorate nu doar cu 10-20 la sută, aşa cum este preco­nizat, ci chiar dublate. Este mesajul transmis de un grup de tineri de la Federaţia „Sindasp” în cadrul unui flashmob organizat zilele trecute în faţa sediului Guvernului. 

 

„Tinerii obţin studii superioare şi se angajează în muncă, iar salariile nu ating nivelul pe care şi-l doresc, sunt mizere şi, de aceea, foarte mulţi dintre ei pleacă peste hotare”, a de­clarat Victor Secrieru, preşedintele Consiliului de Tineret al Federaţi­ei „Sindasp”. El a adăugat că acest flashmob a fost doar un prim pas, după care ar putea fi întreprinse şi alte acţiuni legale.

Salariul unui tânăr funcţionar public, care nu are încă o familie, ar trebui să fie de 7000-8000 de lei lunar şi nu de aproximativ 3000, cât constituie acum, susţine Ioana Jumir, angajată a Primăriei din Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Ea a declarat, în cadrul aceluiaşi flash- mob, că a lucrat anterior în Grecia, în Rusia şi Polonia, iar dacă proble­ma salariilor nu va fi soluţionată, ar putea să plece din nou în străină­tate.

Pe de altă parte, Veaceslav Cro­itor, angajat al Direcţiei statistică din raionul Străşeni, a spus presei că şi-a întemeiat o familie şi, la un salariu de aproximativ 4000 de lei, cu greu face faţă cheltuielilor, mai ales că soţia sa se află în concediu de îngrijire a copilului.

Dacă nu va exista o reacţie din partea Guvernului, tinerii au afir­mat că sunt dispuşi să întreprindă şi alte acţiuni, pentru a se face auziţi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand