3 decembrie 2023
Chisinau
Social

Scrisoare către fiica mea, Mădălina

Loading
Social Scrisoare către fiica mea, Mădălina
Scrisoare către fiica mea, Mădălina
violenta-in-familie-2

Foto: suntmamica.ro

 

În ajunul campaniei „16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei și fete”, 21 de femei, care au depășit violența au scris câte o scrisoare fii­celor lor. Iată scrisoarea Nataliei, mamă a doi copii, Mădălina (17 ani) și Dioni­sie (10 ani).

 

Scrisoare către fiica mea, Mădălina!

 

Scumpa mea fată, dragul meu îngeraș, vreau să-ți spun multe, dar mai întâi de toate vreau să-mi cer iertare pentru lucrurile care au fost și prin care nu trebuia să treci, prin care nu trebuie să treacă nimeni.

Vreau să-ți mulțumesc mult pentru tot și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că te am pe tine, să-ți mulțumesc pentru faptul că ești o fiică iubitoare și o fată curajoasă, mult mai cura­joasă decât mine, că m-ai ajutat, m-ai încurajat, mi-ai dat putere și forță să pot rupe lanțurile cer­cului de violență, care m-a ținut prizonieră în interiorul său mai mult de 17 ani.

Nu pot și nici n-am să uit nici­odată cuvintele pe care mi le-ai spus, la vârsta ta frumoasă de 13 ani.

„Mamă, tu mai ai să rabzi și să-l ierți?, eu niciodată nu l-aș ierta, tu dacă vrei să trăiești așa, trăiește, eu niciodată nu aș răbda și nu aș putea trăi așa”.

Știu că ești o fată înțeleaptă și te-ai maturizat prea devre­me, dar sunt convinsă și știu că, atunci când vei ajunge mare, matură cu adevărat, nu vei re­peta greșelile mele. Îmi pare rău, dar sunt sigură că tot prin ce ai trecut și tu te va face să nu tolerezi niciodată lucruri și fapte urâte legate de ură, umilință, pe care le-ai văzut și simțit din par­tea tatălui tău.

De aceea, vreau să-ți spun că viața ne este dată de la Dum­nezeu doar o singură dată și Dumnezeul ne-a dat un dar de neprețuit: „Libertatea de alege”, de a alege între bine și rău, de a alege ce să fim, ce să facem, cum să procedăm, să mergem înain­te, să ne oprim și multe altele. În fiecare clipă a vieții noastre, noi alegem și de alegerile noastre depinde calea pe care vom mer­ge pe drumul vieții.

Vreau să-ți spun că tu însăți ești responsabilă pentru omul care devii, că pentru a ajunge sus nu e nevoie să umilești sau să-i afunzi pe alții, ba din con­tra, te vei ridica și vei fi cu ade­vărat puternică, dacă vei ajuta și pe alții mai slabi ca tine să se ridice.

Fii atentă la alegerile pe care la faci!

Să știi că nimeni din această lume nu are dreptul să te impu­nă să faci ceea ce nu-ți dorești. Tu trebuie să fii cea care faci alegerea, nimeni nu trebuie s-o facă pentru tine.

Găsește bucuria în alegerile pe care le vei face.

 

Te iubesc enorm de mult.

Mama”.

 

Această scrisoare a fost scri­să în cadrul unui eveniment or­ganizat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, UN Wo­men Moldova.

 

Acest material este realizat de publicația „Vocea Poporului”, cu sprijinul financiar al UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Viziunile exprimate ]n articol sunt cele ale autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunile partajate de UN Women sau ONU, în general.

Materialul poate fi utilizat gratuit pentru scopuri necomerciale, cu înștiințarea cuvenită a UN Women.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand