5 martie 2024
Chisinau
Social

Localități-model conduse de femei-primare

Loading
Social Localități-model conduse de femei-primare
Localități-model conduse de femei-primare
femei-primare

Foto: calm.md

 

Congresul Autorităţilor Lo­cale din Moldova a organizat o masă rotundă de evaluare a re­zultatelor vizitelor de studiu în cadrul proiectului„Consolida­rea potenţialului de conducere al femeilor din administrația publică locală. Modele de bune practici”.

 

Astfel, în data de 3 noiembrie, a fost realizată o retrospectivă detaliată a ce­lor mai memorabile vizite în localități model din Republica Moldova. Conduse de femei-primare, aceste localități au devenit istorii de succes, pentru că au dezvoltat proiecte și au implementat idei ambițioase, care au generat o schimbare în bine a vieții localnicilor.

Seria schimburilor de ex-periență a avut loc în perioa­da iunie – octombrie 2016 și a reprezentat un veritabil tur de forță, o oportunitate de a vedea femeile-primar în mediul lor fi­resc, de a cunoaște și deprinde diferite strategii și modalități de rezolvare a problemelor ar­zătoare ale localităților și oame­nilor. Astfel că, în cadrul mesei rotunde, participantele la vizite au împărtășit impresiile pe care le-au trăit, dar și ideile pe care le-au preluat și le-au imple­mentat în activitatea zilnică.

 

Acest material este realizat de publicația „Vocea Poporului”, cu sprijinul financiar al UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Viziunile exprimate ]n articol sunt cele ale autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunile partajate de UN Women sau ONU, în general.

Materialul poate fi utilizat gratuit pentru scopuri necomerciale, cu înștiințarea cuvenită a UN Women.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand