28 februarie 2024
Chisinau
Sanatate

Consultaţii gratuite de Ziua Mondială a Diabetului

Loading
Sanatate Consultaţii gratuite de Ziua Mondială a Diabetului
Consultaţii gratuite de Ziua Mondială a Diabetului
ziua-mondiala-a-diabetului

Foto: synobis.ro

 

Nouă medici endocrinologi vor oferi consultaţii gratuite în holul Spitalului Clinic Republi­can (SCR) pe data de 14 noiem­brie. Evenimentul va fi organi­zat în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, marcată anual la această dată. Toţi doritorii pot veni la consultaţii între orele 10:00 şi 13:00, fără programa­re, relatează Radio Moldova Actualităţi.

 

Pacienţii nu au nevoie nici de po­liţă de asigurare medicală, iar rezul­tatele le vor fi anunţate imediat după colectarea probelor de sânge.

„Doritorii vor putea să vadă dacă sunt sau nu bolnavi de diabet za­harat. Tot în această zi va avea loc o conferință dedicată pacienților internați la Spitalul Clinic Republican și celor de la alte instituții medicale. Ei vor fi informați despre cauzele acestei boli, despre cum pot preveni apariția diabetului, dar și cum poate fi tratată această afecțiune”, a relevat ofițerul de presă al Spitalului Clinic Republican, Marina Zi­bliuc.

Potrivit unui comunicat al insti-tuției, peste 90 de mii de persoane din țară sunt diagnosticate cu diabet zaharat. Una din două persoane cu diabet nu este, deocamdată, diagnos­ticată. Screening-ul pentru depista­rea diabetului de tip doi este impor­tant pentru a putea interveni la timp şi a preveni apariţia unor complicaţii, cum este pierderea vederii, a funcţiei renale, afecţiuni cardiovasculare sau amputații ale membrelor.

Până la 70% din cazurile de diabet de tip doi pot fi prevenite, declanșarea bolii poate fi amânată prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand