7 decembrie 2023
Chisinau
Social

Program național de voluntariat pentru vârstnici

Loading
Social Program național de voluntariat pentru vârstnici
Program național de voluntariat pentru vârstnici
ajutor-virstnici

Foto: epr.ro

 

Un program național de voluntariat pen­tru vârstnici şi un plan de acțiuni pentru integrarea problemelor îmbătrânirii în po­liticile statului ce va include și acțiuni de promovare a voluntariatului pentru per­soane în etate vor fi elaborate de specialiş­tii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. 

 

Scopul acestor documente este de a crea instru­mente prin care să fie apărate interesele vârstnici­lor, inclusiv prin mobilizarea acestora să participe la viața socială prin intermediul unor activități de voluntariat.

Specialiştii în domeniu propun ca în ţara noas­tră voluntariatul pentru oamenii în etate să devină unul organizat, legal și structurat.

În scopul identificării celor mai bune practici în această materie, reprezentanții societății civile urmează să genereze şi să colecteze idei și reco­mandări, inclusiv de la organizații care practică voluntariatul. Propunerile respective vor fi analiza­te de reprezentanţii Ministerului Muncii și ai altor autorități publice centrale care vor adopta măsuri de facilitare a colaborării cu societatea civilă și de promovare a voluntariatul în rândul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

În opinia specialiştilor de la Ministerul Muncii, persoanele în vârstă au un potențial remarcabil și o expertiză importantă în diferite domenii şi, de ace­ea, este foarte important ca aceste valori să poată fi valorificate.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand