3 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Evoluţia sportivilor moldoveni la JO de la Rio de Janeiro

Loading
Без рубрики Evoluţia sportivilor moldoveni la JO de la Rio de Janeiro
Evoluţia sportivilor moldoveni la JO de la Rio de Janeiro
tarnovschi

Foto: houstonchronicle.com

 

Canotorul Serghei Tarnov­schi a obţinut cel mai bun rezultat dintre cei 23 de sportivi care au reprezen­tat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

Sportivul format la Lvov a cu­cerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri. Singura medalie a reprezentanților noștri la Rio poate fi retrasă, dacă se va dovedi că Tarnovschi s-a dopat.

Alexandru Şpac şi Zalina Marghiev s-au clasat pe locuri-le 5. Halterofilul din Bălţi a obţi­nut acest rezultat în categoria de 77 de kilograme, iar Zalina Mar­ghiev – la aruncarea ciocanului. Un alt halterofil, Sergiu Cechir, s-a clasat pe poziţia a şaptea în categoria de 69 de kilograme.

Singurul judocan moldovean ajuns la Rio, Valeriu Dumini­că, a pierdut dramatic în şaispre­zecimi şi s-a clasat pe locul nouă în categoria de 81 de kilograme.

Fratele Zalinei Marghiev, Sergiu, s-a clasat pe locul 10 în proba de aruncarea ciocanului.

Luptătoarea de stil liber Ma­riana Cherdivară-Eșanu a terminat competiţia pe treapta a 11-a în categoria de 58 de kilo­grame.

Tot pe locul 11 s-a clasat şi un alt sportiv naturalizat, britanicul Aaron Cook. Luptătorul de ta­ekwondo a fost învins în prima partidă în categoria de 80 de ki­lograme.

Halterofila Natalia Prişcepa a ocupat locul 12 în categoria de pană la 75 de kilograme.

Fratele mai are al lui Serghei Tarnovschi, Oleg, a obţinut lo­cul 14 în proba canoe simplu pe distanța de 200 de metri.

Luptătorul de stil liber Eu­gen Nedealco a pierdut chiar în prima rundă de calificări şi s-a clasat pe locul 16 în categoria de 74 de kilograme.

Alexandra Mîrca a fost prima noastră sportivă, intrată în concurs la Rio de Janeiro şi a ocupat locul 17 la tir cu arcul.

Lilia Fisicovici a înregis­trat al 27-a rezultat la maratonul olimpic.

Alexei Sancov s-a clasat pe locul 34 în proba de natație 200 de metri, stil liber.

Nici Tatiana Chișcă nu a reușit să treacă de calificări la Rio şi a terminat pe locul 36 în proba de natație 100 de metri bras.

Tenismanul Radu Albot a câștigat în primul tur, dar a fost eliminat în şaisprezecimile de fi­nală de croatul Marin Cilic.

Ivan Emilianov şi Dimi­triana Surdu nu s-au calificat în finală la aruncarea greutăţii, la fel precum Marina Marghiev-Nikisenko la aruncarea ciocanu­lui.

Natalia Stratulat şi-a înche­iat evoluţia încă în runda pre­liminară a probei de aruncarea discului.

Portdrapelul delegației molda­ve, Nicolae Ceban, a pierdut în primul tur al concursului în cate­goria de 97 de kilograme la lupte libere, iar maratonistul Roman Prodius a încheiat competiția pe locul 105.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand