3 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Ceai de frunze de nuc

Loading
Varia Ceai de frunze de nuc
Ceai de frunze de nuc
nuci

Foto: greatnews.ro

 

Nucul este un pom fructifer cu o mulţime de utilizări şi beneficii asupra sănătăţii. Dacă fructe­le sale delicioase sunt aprecia­te în bucătărie, află că frunzele sale, de pildă, îţi pot fi de ajutor în tratarea ori prevenirea unor afecţiuni, precum şi la prepara­rea unor tratamente cosmetice. Descoperă care sunt beneficiile frunzelor de nuc asupra frumu­seţii şi sănătăţii tale!

 

Frunzele de nuc sunt o parte importantă a medicinei naturiste româ­neşti, dat fiind faptul că sunt ticsite cu substanţe cu proprietăţi uimi­toare. În frunzele de nuc se regăsesc taninuri elagice, plus o varietate de derivați de naftochinonă, cărora li se adaugă acidul cafeic, acidul ascor­bic, glicozidele flavonice, p-cumaricul şi o cantitate redusă de ulei vola­til, scrie realitatea.net. Infuzia de frunze de nuc are o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, dar şi la tratarea unei palete largi de afecţiuni.

Pregăteşte infuzia adăugând o linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită. Acoperă cana şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Se recoman­dă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi. Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei şi a inflamațiilor intestinale, acţionând şi ca un antidiareic eficient. Beneficiile frunzelor de nuc asupra sănătăţii sunt însă mult mai complexe de atât! Astfel, infuzia de frunze de nuc este utilă în diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicaţii cu metale grele, incontinenţă urinară. De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar şi alte probleme ale pielii, precum dermatita, acneea, eczemele şi furunculozele.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand