8 decembrie 2023
Chisinau
Auto

Cum alegi corect covorașele auto pentru maşină

Loading
Auto Cum alegi corect covorașele auto pentru maşină
Cum alegi corect covorașele auto pentru maşină
covorare-auto

Foto: mygazeta.com

 

Dacă vrei să păstrezi valoarea maşinii tale, trebuie să ai grijă de ea din toate punctele de vedere. Astfel, pe lângă spălarea caro­seriei, degresarea şi curăţarea motorului şi a farurilor, şoferul trebuie să aibă grijă şi de curăţarea interio­rului maşinii.

 

De cele mai multe ori covorașele auto contribuie la menţinerea curăţeniei în maşină şi pot oferi un aspect plăcut în acelaşi timp. În funcţie de calita­tea produselor, covorașele auto aduc un plus de con­fort şoferului şi pasagerilor acestuia. Ele sunt realizate din materiale rezistente în timp, fiind create special pentru podeaua fiecărei maşini în parte. Aceste produse sunt din cauciuc dar sunt disponibile şi cele de tip mochetă. Cele din cauciuc sunt utile şi mai practice întrucât modali­tatea lor de întreţinere este mai uşoară.

Covorașele auto de tip mochetă sunt mai elegante şi au nevoie de substanţe speciale de curăţare. Aces­tea au pe partea din spate material din cauciuc care este antiderapant pentru fixarea acestuia de podea­ua maşinii. Deşi produsele sunt din cauciuc, ele nu au miros specific, sunt plă­cute la atingere şi finisate perfect pentru orice model de maşină.

Este adevărat faptul că cele de calitate au şi un preţ mai mare, însă se şi explică întrucât ele pot fi impermeabile şi rezistente la uleiuri şi alte substanţe chimice. De altfel, tempe­raturile înalte şi cele joase pot influenţă starea acesto­ra. De regulă, aceste covo­raşe auto au anumite stria­ţii ce împiedică alunecarea încălţămintei, reţinând în acelaşi timp mizeria şi apa. Se pot îndepărta şi scutură uşor, fiind ideală pentru menţinerea curăţeniei.

Există şi preşuri cu mar­gine înălţată. Această mar­gine este de protecţie şi îm­piedică scurgerea apei sub covor, pe podeaua maşinii.

În funcţie de modelul maşinii, au fost create şi covorașele auto. Acestea au formă şi dimensiunile podelei fiecărei maşini, şo­ferul beneficiind de întări­turi suplimentare. Ele au fost create pentru a proteja interiorul maşinii de praf, apă şi alte substanţe sau factori externi.

De asemenea, ele pot crea un ambient plăcut interiorului unei maşini, în funcţie de culorile ale­se sau de modele, alături de alte elemente cum sunt accesoriile şi odorizantul ales de fiecare şofer în par­te.

Este indicată cumpă­rarea unui set întreg de covoraşe pentru a asorta toate piesele între ele. Un set conţine patru covoraşe auto ce se distribuie pen­tru fiecare loc în parte din maşină. Şoferii maşinilor elegante pot opta pentru accesoriile din mochetă. Acest material este indi­cat pentru ele, în timp ce pentru restul maşinilor se pot cumpără preşurile din cauciuc.

Există însă şi preşuri din cauciuc ce se potrivesc maşinilor elegante, gama de produse fiind atât de variată încât orice şofer are de unde alege.

De altfel, preţul diferă şi el în funcţie de materia­lul din care a fost realizat preşul şi de alte aspecte ce ţin de caracteristicile acce­soriilor. În acelaşi timp, un producător renumit poate avea preţuri mai mari faţă de unul mai puţin cunos­cut, chiar şi pentru astfel de accesorii auto.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand