28 februarie 2024
Chisinau
Social

Jurnaliștii, încurajați să invite la dezbateri nu doar bărbați, ci și femei experte

Loading
Social Jurnaliștii, încurajați să invite la dezbateri nu doar bărbați, ci și femei experte
Jurnaliștii, încurajați să invite la dezbateri nu doar bărbați, ci și femei experte

seminar-egalitate

 

Peste 30 de reprezentanți și reprezentante ai insti­tuţiilor mass-media naționale și regionale au participat pe data de 7 iulie în cadrul masei rotunde „Echilibrul de gen: legislație, practici și inovații”.

 

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate rapoartele de autoevaluare din perspecti­va dimensiunii de gen şi re­zultatele analizei calitative a conținutului editorial al celor 30 de instituții mass-media, beneficiare ale Programului de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen.

Totodată, Olga Nicolenco, expertă de gen şi membră a Con­siliului de evaluare a Progra­mului, a făcut o analiză a unor materiale jurnalistice din per­spectiva de gen, recomandându-le jurnaliștilor să fie mai insistenți şi să invite la dezbateri nu doar bărbați, ci și femei experte.

Proiectul este realizat de Aso­ciaţia Presei Independente (API) cu suportul Programului ONU „Femeile în Politică”, implemen­tat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abi­litarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pen­tru Dezvoltare (PNUD), în parte­neriat cu Fundaţia Est-Europea­nă şi Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu sprijinul financi­ar al Guvernului Suediei.

 

Acest material este realizat de publicația „Vocea Poporului”, cu sprijinul financiar al UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Viziunile exprimate ]n articol sunt cele ale autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunile partajate de UN Women sau ONU, în general.

Materialul poate fi utilizat gratuit pentru scopuri necomerciale, cu înștiințarea cuvenită a UN Women.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand