4 martie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

Startul sezonului estival, dat la Tabăra pentru copii „Pro sănătatea”

Loading
Vocea copiilor Startul sezonului estival, dat la Tabăra pentru copii „Pro sănătatea”
pro-sanatatea

Foto: arhivă personală

 

Startul sezonului estival a fost dat, la începutul săptă­mânii trecute, la Tabăra pentru copii „Pro sănătatea” din apropie­rea localităţii Rădenii Vechi, raionul Ungheni. Rodica Lupu, administratoarea staţiunii în cauză, ne-a comunicat că, pe parcursul vacanţei de vară din acest an, aici se vor odihni pes­te 1000 de copii din oraşul şi din întregul raion Ungheni.

 

Odihna copiilor şi adolescenţilor la Tabăra „Pro sănătatea” va fi orga­nizată în trei schimburi, iar pentru fiecare dintre acestea a fost preconi­zat un număr total de 338 de elevi. În acest scop, în anul curent, Consi­liul raional Ungheni a procurat 1012 bilete de odihnă.

Conform normelor în vigoare, un sfert din numărul total de bilete a fost repartizat de către reprezentan­ţii Direcţiei raionale de asistenţă so­cială copiilor din familii vulnerabile. Alte 221 de bilete de odihnă au fost acordate gratuit de către specialiştii Direcţiei educaţie copiilor care au obţinut pe parcursul anului perfor­manţe la olimpiadele desfăşurate la disciplinele şcolare şi la activităţi sportive. Totodată, reprezentanţii sindicatelor au distribuit membrilor lor 1111 bilete.

Programul de odihnă al elevilor include, pentru prima jumătate a zilei, o gamă largă de activităţi cog­nitiv-educative şi sportive, iar după amiază – divizaţi în echipe, copiii vor avea reprezentaţii pe scena teatrului de vară al taberei.

În acelaşi timp, au fost planificate activităţi comune cu angajaţii struc­turilor militare, de la poliţie, precum şi ai Direcţiei raionale situaţii excep­ţionale. Acestea se vor desfăşura sub formă de victorine şi au scopul de a instrui copiii şi adolescenţii în ceea ce privește securitatea şi siguranţa lor.

În anul acesta, la Tabăra „Pro să­nătatea” au fost efectuate lucrări de reparaţie curente, iar condiţiile de odihnă şi agrement sunt satisfăcă­toare, a apreciat Rodica Lupu. Pen­tru viitor sunt preconizate însă un şir de lucrări de renovare şi moderniza­re. Acestea se referă la forarea unei sonde pentru sursă de apă, construc­ţia piscinei, renovarea căsuţelor şi a blocului alimentar.

Tabăra de odihnă pentru copii „Pro sănătatea” din Rădenii Vechi, raionul Ungheni, a fost fondată de Uniunea teritorială a Federaţiei „Agroindsind” în 1974. Staţiunea a activat fără întrerupere, deşi nu în­totdeauna la capacitatea deplină, de 400 de locuri, a mai concretizat Ro­dica Lupu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand