3 decembrie 2023
Chisinau
Auto

5 mituri despre femei la volan, desfiinţate pentru totdeauna

Loading
Auto 5 mituri despre femei la volan, desfiinţate pentru totdeauna
5 mituri despre femei la volan, desfiinţate pentru totdeauna
femeie-la-volan

Foto: mediashower.com

 

Frecvent, afirmaţia “Este o femeie la volan” ascun­de o ironie la adresa se­xului feminin care, de-a lungul timpului, a acapa­rat una dintre cele mai plăcute îndeletniciri ale bărbaţilor, şofatul.

 

Miturile despre femei la volan sunt de domeniul tre­cutului, deşi domnii se hră­nesc în continuare cu iluzia că ei vor rămâne întotdeauna cei mai buni şoferi.

 

Femeile conduc mai prost decât bărbaţii

 

Adevărul este că bărba­ţii sunt mult mai predispuşi să fie implicaţi în accidente decât femeile, şi asta o spun statisticile Poliţiei Rutiere. În plus, cu toţii ştim că femeile au o stăpânire de sine mult mai mare decât bărbaţii. De­sigur, nu vorbim aici despre excepţii. Potrivit unui studiu realizat în 2015, doar 34% dintre accidentele în care au fost lovite obiecte, animale sau alte maşini au fost pro­vocate de femei.

 

Femeile iau mai multe amenzi în traffic

 

Este unul dintre cele mai frecvente mituri despre femei la volan, însă cercetările ara­tă că bărbaţii sunt de trei ori mai predispuşi la amenzi din cauza depăşirii limitei de vite­ză. Motivul îl reprezintă fap-tul că lor le lipseşte răbdarea cu care a fost înzestrată fe-meia.

 

Femeile parchează mai prost decât bărbaţii

 

Acesta este încă unul din­tre miturile despre femei la volan preferate de bărbaţi. Un studiu britanic îl infirmă, însă, susţinând că femeile fac cele mai bune parcări întru­cât sunt mai… sârguincioase, ele reţinând mai multe in­formaţii în timpul orelor de instruire decât bărbaţii. În plus, femeile găsesc mult mai uşor un loc de parcare pentru că merg cu o viteză mai mică decât bărbaţii şi nu au cum să treacă pe lângă ele fără să le observe.

 

Femeile pun preţ exclusiv pe designul maşinii

 

Statisticile demontează încă unul dintre miturile des­pre femei la volan: în pre­zent, femeile au devenit mai exigente decât bărbaţii atunci când vine vorba despre cum­părarea unei maşini. Ele do­resc maşini performanţe şi cu un design deosebit, dar nu în detrimentul siguranţei. Mai mult, ele acordă o aten­ţie sporită şi detaliilor, pre­cum poziţionarea funcţiilor de control. Bărbaţii rămân, în continuare, focusați pe puterea, viteză şi stilul auto­mobilului.

 

Femeile nu îşi aleg singure maşinile

 

Se spune despre femei că nu îşi aleg singure automobilele, întrucât ştiu mai pu­ţine lucruri despre acestea decât bărbaţii. Afirmaţia această este încă una care nu se susţine, ci vine să măreas­că inutil numărul de mituri despre femei la volan. Ade­vărul este că mai mult de jumătate dintre achiziţiile de autoturisme sunt făcute de femei. Şi mai interesant este faptul că decizia de cumpă­rare a unei maşini este influ­enţată în proporţie de 85% de doamne.

 

În concluzie, femeile nu sunt sub nici o formă mai puţin înzestrate de­cât bărbaţii în materie de condus.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand