7 decembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Motivarea apartenenței la sindicat, un principiu de bază în activitatea FSCM

Loading
Без рубрики Motivarea apartenenței la sindicat, un principiu de bază în activitatea FSCM
Motivarea apartenenței la sindicat, un principiu de bază în activitatea FSCM

fscm

 

Pentru a ajuta liderii de sindicat să organizeze activități eficiente care ar contribui la motivarea apartenenței la sindicat, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a desfășurat recent un se­minar cu tematica „Efici­entizarea activității sindi­cale în cadrul organizației primare prin elaborarea și implementarea de proiecte”.

 

În calitate de formator s-a produs Elizave­ta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, care a ex­plicat participanților la seminar importanța și necesitatea implementării proiectelor în activitatea organizațiilor sindicale primare.

Elizaveta Iurcu a vorbit despre trasarea obiectivelor și atingerea scopului în cadrul proiectului, despre beneficiile grupului țintă, despre responsabilitatea grupului de lucru și organizarea activităților în timp, cu resurse și costuri bine planificate.

Participanții la seminar, au elaborat și prezentat, în cadrul atelierelor de lucru, un proiect la tema „Motivarea apartenenței la sindicat”, care urmează să fie implemen­tat în organizațiile sindicale primare, după aprobarea acestuia de către Comitetul sindical și Biroul Executiv al FSCM. Toa­te proiectele aprobate vor fi finanțate, în proporție de 50/50, din bugetul FSCM și al organizației sindicale.

Tot în cadrul seminarului, Adrian Lun­gu, consultant juridic al FSCM, a adus la cunoștința celor prezenți toate modificările și completările la Codul muncii, aprobate prin Legea nr. 205 din 20.11.2015 şi Legea nr. 52 din 01.04.2016.

Contabilul-șef al FSCM, Maria Călin, a vorbit despre evidența contabilă în orga-nizațiile sindicale primare, întocmirea co­rectă a documentelor, a registrului „Cartea Mare”,  a raportului financiar și a bugetului sindical.

Prezent la seminar, președintele FSCM, Ion Pîrgaru, i-a îndemnat pe liderii sin­dicali să promoveze principiul motivării apartenenței la sindicat, prin desfășurarea diferitelor activității sindicale eficiente în cadrul organizației sindicale primare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand