7 decembrie 2023
Chisinau
Auto

Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume

Loading
Auto Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume
Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume
indicatori

Foto: macos.ms

 

Codurile rutiere ale unor ţări conţin unele dintre cele mai ciudate reguli pentru acest domeniu. Dezvăluim câteva dintre cele mai surprinzătoare asemenea prevederi ce trebuie respectate, chiar dacă ele pot părea cara­ghioase sau absurde.

 

SUA

În statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce maşina în costum de baie, dar numai dacă sunt rănite, sunt însoţite de doi poliţişti sau deţin o armă pentru a se apăra în caz de atac. Aceas­tă regulă datează din 1920 şi nu a fost actualizată nici-odată.

În statul Minnesota din SUA gorilele pot fi transpor­tate cu maşina, însă numai în dreapta şoferului, pe aşa-zi­sul loc al mortului, şi nicioda­tă pe bancheta din spate.

O regulă care ar putea pă­rea misogină este că în Cali­fornia femeile nu au dreptul să conducă în halat. Se con­sideră poate că, îmbrăcate astfel, ar distrage atenţia au­tomobiliştilor, care ar fi mai puţin atenţi la drum.

 

Cipru 

În Cipru este interzis să mănânci sau să bei la volan, orice ar fi. O măsură bună pentru siguranţa rutieră, dar greu de respectat în perioade de caniculă.

 

Germania 

Germania este considerată de mulţi europeni paradisul nudiştilor. În această ţară se poate de altfel conduce ma­şina şi în costumul lui Adam. Se recomandă totuşi să se poarte ciorapi pentru că, în caz de accident, asigurările nu acoperă situaţiile în care conducătorul auto nu este în­călţat. De altfel, înainte să co­boare din vehicul, ocupanţii trebuie să se îmbrace, în caz contrar pot fi amendaţi.

 

Marea Britanie 

În Marea Britanie, călăto­rii care simt nevoia să se uşu­reze pe marginea drumului o pot face, dar cu două condi­ţii: să o facă lângă roata din spate şi să ţină în permanen­ţă mâna dreaptă pe maşină. Acest gest are fără îndoială menirea să arate că maşina este cea a conducătorului auto şi că acesta nu urinează pe alta.

 

Italia 

Italienii ţin la câini ca la ochii din cap. Dovada este că aceştia trebuie să poarte cen­tură de siguranţă atunci când sunt transportaţi cu maşina. Tot în această ţară este per­mis claxonatul continuu în cazul în care şoferul trans­portă persoane bolnave sau rănite.

 

Emiratele Arabe Unite 

În Emiratele Arabe Uni­te, cămilele au prioritate de trecere în intersecţii faţă de maşini. În caz de accident, conducătorul auto trebuie să îi plătească o despăgubire proprietarului cămilei. Tot aici femeile nu au voie să con­ducă, prin lege.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand