7 decembrie 2023
Chisinau
Cultura

Copiii angajaților din cultură, îndrăgostiți de poezie

Loading
Cultura Copiii angajaților din cultură, îndrăgostiți de poezie
Copiii angajaților din cultură, îndrăgostiți de poezie
concurs-cultura

Foto: arhivă personală

 

La 1 iunie curent, de Ziua internațională a copiilor, în incinta Teatrului Republi­can de Păpuși „Licurici” a avut loc Concursul de poe­zie al copiilor membrilor de sindicat cu genericul „Sin­dicatul din cultură – copii talentați adună”. 

 

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Biroului de Femei din cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură cu sco­pul de a descoperi copiii talentați ai salariaților din ramura cultu­rii, membri de sindicat. Respec­tiv, la concurs s-au înscris copii ai membrilor de sindicat din ca­drul organizațiilor sindicale ale angajaților de la Biblioteca Națio-nală, IPNA Compania „Teleradio–Moldova”, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, din subdiviziunile din cadrul Direcției cultură a mu­nicipiului Chișinău, Teatrul Re­publican de Păpuși „Licurici” și Aparatul Consiliului Republican al FSLC.

În urma prezentării poeziilor de către copii, juriul a decis să acor­de premiul I lui Maxim Andreev pentru recitarea poeziei „Fru­moasă-i…” de Mihai Eminescu; premiul II – Anei Iftodi pentru recitarea poeziei „Umbreluțe” de Aureliu Busuioc, premiul III – lui Angel Caprianu pentru poezia cân­tată „Salcia”. Acestor copii le-au fost înmânate Diploma FSLC și premii bănești. De asemenea la 3 iunie, acești copii au participat la ceremonia de premiere a învin­gătorilor la concursul de poezie al copiilor talentați ai membrilor de sindicat, organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Mol­dova.

La concurs, în calitate de invi­tat, a participat președintele FSLC, Nicolae Garaz, care a menționat importanța descoperirii tinere-lor talente ale salariaților membri de sindicat, care sunt cu trup și suflet pentru păstrarea și promo-varea valorilor culturale națio-nale.

De asemenea, președinta Biro­ului de Femei, Ala Toma, a remar­cat faptul că acest concurs de poe­zie al copiilor salariaților membri de sindicat este un început care sperăm să devină o tradiție în Federația Sindicatelor Lucrători­lor din Cultură, iar pe viitor să fie incluse și probe la alte genuri de artă și cultură.

 

Nadejda ANDRONIC

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand