4 martie 2024
Chisinau
Auto

De ce scârţâie ştergătoarele de parbriz?

Loading
Auto De ce scârţâie ştergătoarele de parbriz?
De ce scârţâie ştergătoarele de parbriz?
stergatoare

Foto: fouring.co.kr

 

Scârțâitul ștergătoare-lor este poate cel mai enervant lucru atunci când eşti la volan pe ploaie. În acest articol vei află de ce scârţâie ştergătoarele de par­briz şi ce soluţii exis­tă pentru rezolvarea acestei probleme ener­vante.

 

Există mai multe motive pentru care pot scârţăi şter­gătoarele maşinii tale, cea mai întâlnită cauză fiind calitatea slabă şi vechimea acestora.

 

De ce scârţâie ştergătoarele?

 

Din cauza vechimii. Cau­ciucul îmbătrâneşte în timp, iar ştergătoarele auto nu fac excepţie. Astfel chiar şi cele mai bune ştergătoare se vor uza chiar dacă nu sunt folo­site, după 1-2 ani sau chiar după câteva luni.

Dacă sunt murdare. Mur­dăria acumulată pe lamelele ștergătoarelor sau pe par­briz creează un contact im­perfect între acestea, făcând astfel ca lamela să “sară” de pe parbriz şi să producă zgo­mot.

Din cauza unor defecţi­uni. Lamelele de cauciuc se pot defectă foarte uşor, mai ales dacă se pornesc ştergă­toarele pe parbriz îngheţat sau foarte murdar. Chiar şi cele mai mici crăpături în structura acestora le pot face să scârţâie.

Dacă lichidul de parbriz este prost. Chiar şi lichidul cu care speli parbrizul poate contribui la zgomotul pro­dus de ştergătoare. În gene­ral lichidele de parbriz iefti­ne nu sunt prea grozave.

Datorită unor probleme ale ansamblului. Lamelele ștergătoarelor trebuie să fie corect tensionate şi să atingă parbrizul la un anumit unghi pentru a funcţiona corect. Orice deformare a braţului ştergătorului de parbriz poa­te afecta contactul lamelei cu sticla şi să producă astfel zgomote deranjante.

 

Cum scapi de zgomotul produs de ştergătoare?

 

Cel mai benefic lucru pen­tru ştergătoarele tale este să ai grijă de ele, mai exact să le păstrezi curate, la fel ca şi parbrizul. În plus, mai există şi o serie de substan­ţe speciale care se pot folosi pentru a lubrifia cauciucul ștergătoarelor şi a le pre­lungi astfel durata de viaţă. Desigur că şi calitatea iniţia­lă a acestora este importan­tă, de aceea este bine să folo­seşti ştergătoare de calitate şi nu pe cele mai ieftine din supermarket. Nu porni nici­odată ştergătoarele pe par­brizul îngheţat, ci curăță-l mai întâi complet de gheaţă. De asemenea este necesară schimbarea ștergătoarelor la interval regulat, atunci când acestea nu mai funcţi­onează bine şi nu se mai pot remedia.

Zgomotul produs de şter­gătoare îţi poate distrage atenţia de la drum şi astfel poate pune siguranța ta şi a altora în pericol. De aceea este important să ai grijă de ştergătoarele maşinii tale şi să le schimbi ori de câte ori este nevoie. Mai mult, şter­gătoarele uzate nu mai şterg bine parbrizul în condiţii de ploaie puternică, afectând foarte mult vizibilitatea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand