27 februarie 2024
Chisinau
Economie

BERD va continua finanțarea proiectelor investiționale în Moldova

Loading
Economie BERD va continua finanțarea proiectelor investiționale în Moldova
BERD va continua finanțarea proiectelor investiționale în Moldova
ebrd

Foto: tert.am

 

Premierul Pavel Filip a avut recent, o întrevedere cu noul șef al Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvol­tare (BERD) din Republica Moldova, Dimi­tri Gvindadze, a informat Biroul comunica­re şi relaţii cu presa al Guvernului.

 

Oficialii au discutat rezultatele cooperării cu echipa locală a BERD privind programele investiţio­nale derulate în sectorul energetic, în infrastructura drumurilor, în sistemele de apeducte și canalizare, precum și despre perspectiva inițierii unor proiecte noi. În context, Pavel Filip a subliniat că programele derulate vin să răspundă necesităţilor mediului de afaceri și cetățenilor, totodată susţinând politicile Guvernului în aceste domenii.

De asemenea, Premierul Pavel Filip s-a referit la utilitatea suportului acordat de BERD în consolida­rea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, menționând că acesta reprezintă o platformă impor­tantă de discuții cu mediul de afaceri în identificarea problemelor și a soluțiilor pentru acestea.

„Aveți toată deschiderea noastră și sunt sigur că vom avea parte de mai multe proiecte investiționale, iar Guvernul va acorda tot sprijinul în eliminarea eventualelor dificultăți în acest sens”, a conchis Pa­vel Filip.

La rândul său, Dimitri Gvindadze a declarat că banca va susține reformele inițiate de Guvern pen­tru stabilizarea situației macroeconomice prin acor­darea suportului consultativ, a asistenței tehnice în elaborarea politicilor și fortificarea capacităților Guvernului Republicii Moldova în realizarea refor­melor.

Interlocutorii au mai discutat și despre proiectele ce urmează a fi implementate în Republica Moldo­va.  În ceea ce privește implementarea proiectului de interconexiune a liniilor electrice pe segmentul Isac­cea–Vulcăneşti–Chişinău, cu un buget total de 140 de milioane de euro, directorul BERD a confirmat intenţia de a oferi 60 de milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dez­voltare derulează actualmente în Moldova 48 de proiecte în valoare totală de 0,5 miliarde de euro.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand