4 martie 2024
Chisinau
Vocea femeii

„Sunt mamă, sunt feministă, sunt regizoare de film”

Loading
Vocea femeii „Sunt mamă, sunt feministă, sunt regizoare de film”

Știați că doar 9% din regizorii/regizoarele celor mai populare 250 filme sunt femei? (2012, potrivit Celluloid). Industria filmului continuă să fie dominată de bărbați, mai ales în funcțiile-cheie.

Cu ocazia festivalului de film documentar Cronograf, UN Women Moldova a or­ganizat o întâlnire plină de viață cu femeile din industria filmului. Ele au discutat ce pot face împreună pentru a crește numărul femeilor creatoare de film și cum pot îmbunătăți imaginea femeilor în film.

„Sunt mamă, sunt feministă, sunt regizoare de film”, a spus una dintre regizoarele prezente. „Aleg ca fiicele mele să privească filme în care fetele și femeile sunt eroine”, a continuat ea.

Femeile din domeniul filmului au discutat și cum pot folosi filmul ca o platformă de promovare a drepturilor omului. „Cel mai important lucru pentru femeile regi­zoare este să planteze semințe corecte in societate prin intermediul filmului”, au con­cluzionat ele.

 

Acest material este realizat de publicația „Vocea Poporului”, cu sprijinul financiar al UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Viziunile exprimate ]n articol sunt cele ale autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunile partajate de UN Women sau ONU, în general.

Materialul poate fi utilizat gratuit pentru scopuri necomerciale, cu înștiințarea cuvenită a UN Women.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand