4 decembrie 2023
Chisinau
Sport

Salariaţii din domeniul culturii au demonstrat că sunt şi buni sportivi

Loading
Sport Salariaţii din domeniul culturii au demonstrat că sunt şi buni sportivi
Salariaţii din domeniul culturii au demonstrat că sunt şi buni sportivi
spartachiada-cultura

Foto: arhivă personală

 

În mod tradiţional, în luna mai, când este marcată Ziua Mondială a Culturii, Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură desfăşoară, împreună cu organizaţiile-membre, spartachiada salariaţilor, membri de sindicat. În perioada 14-15 mai, a avut loc cea de-a XV-a ediţie a Spar­tachiadei angajaţilor din cultură. Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de odihnă şi recuperare „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă.

 

Actuala ediţie a reunit peste 170 de spor­tivi, care au reprezentat centrele şi organiza­ţiile sindicale afiliate la Federaţia Sindicate­lor Lucrătorilor din Cultură de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, aparatul şi serviciul tehnic ale Confederaţiei Naţio­nale a Sindicatelor din Moldova, Biblioteca Naţională, Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, Colegiul de Muzică „Ştefan Ne­aga”, comitetul sindical din cadrul Direcţiei cultură a municipiului Chişinău. Totodată, şi-au încercat forţele la probe sportive mai mulţi membri sindicat, de la Instituţia Pu­blică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio–Moldova”, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Staţiunea balneară „Co­dru” SRL, Teatrul Republican de Păpuşi „Li­curici”, Întreprinderea de Stat „Tipografia Centrală”.

La inaugurarea spartachiadei au parti­cipat preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, directorul Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”, Gheorghe Perju, directorul Staţiunii balneoclimaterice „Codru” SRL, Simion Da­vid, directorul Casei de Odihnă şi Recupera­re „Perlele Nistrului”, Ion Munteanu.

În cadrul spartachiadei, au fost organi­zate competiţii la şase probe: volei, joc de dame, şah, tenis de masă, aruncarea săgeții sărituri în lungime.

În urma unor întreceri captivante şi acer­be, în clasamentul general pe locul I s-a clasat echipa sportivă din cadrul Staţiunii balneoclimaterice „Codru” SRL. Pe treapta a doua de premiere a urcat echipa sportivă de la Compania „Teleradio–Moldova”, iar pe poziţia a treia s-a situat echipa sportivă a aparatului şi serviciului tehnic al CNSM. Acestor echipe le-au fost înmânate Cupa, medalia şi diploma Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură, precum şi premii băneşti. De asemenea, deţinătorilor locuri­lor I, II şi III la cele şase probe sportive le-au fost înmânate Cupa şi diploma federaţiei, precum şi premii băneşti. Valoarea premii­lor băneşti oferite câştigătorilor variază în­tre 500 şi 1000 de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand