27 februarie 2024
Chisinau
Varia

Un trandafir pentru toți…

Loading
Varia Un trandafir pentru toți…
Un trandafir pentru toți…
gimnaziul-teodor-ostapciuc

Foto: arhivă personală

 

O acțiune în domeniul eco­logic, mai puțin obișnuită, a avut loc la gimnaziul „Teo­dor Ostapciuc” din satul Să­mănanca, raionul Orhei. 

 

Profesorii din acest gimnaziu au avut o idee extraordinară. As­tăzi, învățătorul nu prea are curaj să atragă elevii în diferite acțiuni extrașcolare. Fie că și ei sunt necăjiți din cauza că salariile lor nu sunt pe potriva muncii depuse, fie că problemele cotidiene, insta­bilitatea economică și politică în țară nu le mai lasă timp pentru activități de suflet. Dar inițiativa profesorilor de la gimnaziul „Te­odor Ostapciuc“ din Sămănanca, raionul Orhei merită să fie cunos­cută de mai multă lume. În cadrul bilunarului ecologic 2016, ei au desfășurat o acțiune de amploare și bună de urmat, cu genericul „Un trandafir pentru toți”.

„Fiecare elev, profesor, lucră­tor auxiliar, la dorință, au plantat câte un trandafir, de care ulterior îngrijesc. În total, s-a plantat 68 de trandafiri”, ne spune Gheorghi­na Taras, directoarea gimnaziului. Mai mult ca atât, pentru a lăsa o amprentă frumoasă în paginile is­toriei instituției date, fiecare elev, pe lângă trandafiri, a plantat lale­le, bujori, diferiți pomi fructiferi și arbuști. Astfel, peste un timp, ne vom trezi cu o grădină botanică în cadrul gimnaziului din Sămănanca. Asta pe lângă faptul că elevii sunt educați într-un spirit gospodăresc, pentru a ocroti natura, a dezvolta dragostea față de artă, floristică, ba chiar și deprinderi de muncă.

Un aport deosebit au adus elevii claselor a V-a, VI-a, a VIII-a, a IX-a, precum și picii din clasele primare. Însă elevii fac regulă nu numai pe teritoriul școlii, ci și al satului. Pen­tru cei mai harnici a fost organizată o excursie la mănăstirea Țipova.

Și noi, din partea redacției, vă dorim ca în timpul apropiat să vă vedeți recolta frumoasă și bogată, care să vă bucure ochiul și sufle­tul, iar experiența să o multiplicați, transmițând-o și altor scoli din re­giune. Vă dorim cât mai multe pro­iecte de acest gen, ca să înflorească toată Moldova, la propriu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand