27 februarie 2024
Chisinau
Social

Republica Moldova poate fi prosperă doar în cadrul Europei extinse

Loading
Social Republica Moldova poate fi prosperă doar în cadrul Europei extinse
Republica Moldova poate fi prosperă doar în cadrul Europei extinse
ziua-europei

Foto: jurnal.md

 

În contextul sărbătorii Zilei Europei, Delegaţia Uni­unii Europene în Republi­ca Moldova organizează în centrul capitalei Orăşelul European – 2016. Acesta va fi inaugurat sâmbătă, 14 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

 

Vizitatorii Orăşelului vor avea posibilitatea să asiste la spectacole muzicale, dar şi să participe la diverse activi­tăţi şi prezentări ale statelor europene.

Potrivit unui comunicat de presă, vizitatorii vor avea posibilitatea să se informe­ze cu privire la proiectele de asistenţă ale UE şi să parti­cipe la un târg gastronomic oferit de statele membre UE.

Inaugurarea oficială va avea loc la ora 13.00. Vor fi intonate Imnul Uniunii Eu­ropene şi Imnul Republicii Moldova. Cu discursuri ofi­ciale, prilejuite de Ziua Euro­pei, vor veni Pirkka Tapiola, ambasadorul UE în Repu­blica Moldova, președintele Nicolae Timofti, speakerul, prim-ministrul şi primarul orașului Chișinău. Între orele 13:20 şi 13:30, ambasadorul Pirkka Tapiola va susţine un briefing.  Reamintim, în con­text, că în cadrul unei întâl­niri cu Pirkka Tapiola, Oleg Budza, președintele CNSM, a declarat că consideră opor­tună prezența sindicatelor în cadrul programului în­trevederilor care au loc la MAEIE, dar și în alte insti-tuții, cu reprezentanții Uniu­nii Europene, care vin în vizi­te de lucru în R. Moldova.

Doar la aceste întâlniri se discută nu numai politicul, dar și alte chestiuni de ordin economic și social, și opinia sindicatelor pentru acești demnitari ar conta mult. Sindicatele pledează pentru transparență în asistența externă acordată Republicii Moldova și sunt gata să par­ticipe în procesul de monito­rizare și evaluare a asistenței financiare europene.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand