7 decembrie 2023
Chisinau
Varia

Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel!

Loading
Varia Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel!
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel!
friptura-de-miel

Foto: nutrichef.ro

 

De obicei de Paști, pregăteam o friptură de miel în vin roșu cu usturoi, rozmarin și cimbru. Anul acesta am dorit să schimbăm, așa că vom folosi o rețetă ușor modificată și rezultatul va fi uimitor.

 

Ingrediente:

pulpă de miel cu os (1.6 kg), 3 căței de usturoi.

 

Marinata:

2 linguri cu vârf de muștar cu semințe, 3 căței de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 fir de rozmarin,coaja de la o lămâie, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei de măsline, piper.

 

Preparare

1. Mixați în blender toate ingredientele pentru marina­tă (de la verdețuri rupeți frunzulițele de pe tulpină), până obțineți o pastă.

2. În pulpa de miel spălată și uscată bine cu șervetele faceți incizii cu un cuțit bine ascuțit și introduceți felii de usturoi.

3. Frecați apoi pulpa pe ambele părți cu pasta obținută. Deasupra să fie un strat generos de marinată. Puneți pulpa într-un bol și acoperiți cu o folie. Aveți grijă, folia să nu atingă suprafața cărnii ca să nu strice crusta, de aceea e bine să folosiți un bol! Dați la frigider minim 4 ore.

4. Scoateți pulpa și lăsați jumătate de oră afară, să ajun­gă la temperatura camerei.

5. O așezați într-o tavă și o introduceți la cuptor la 220 de grade C pentru 20 de minute. Coborâți temperatu­ra la 150 de grade C și mai lăsați 2 ore. Tot la 30 minute stropiți-o cu sucul din tavă.

6. După acest timp friptura va fi făcuta și suculentă și ușor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriți mai în sân­ge scădeți timpul de coacere. Acoperiți friptura cu folie de aluminiu și lăsați să stea 15 minute înainte de a o tăia.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand