28 februarie 2024
Chisinau
Social

Centru de ghidare în carieră, inaugurat la Chișinău

Loading
Social Centru de ghidare în carieră, inaugurat la Chișinău
Centru de ghidare în carieră, inaugurat la Chișinău
centru-ghidare-cariera

Foto: anofm.md

 

Un centru de ghidare în cari­eră a fost inaugurat, recent, la Chişinău de reprezentan­ţii Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Angajaţii lui vor oferi servi­cii de informare, consiliere și ghidare în carieră pentru a eficientiza procesul de in­tegrare socioeconomică și educațională a oamenilor.

 

Beneficiari ai acestui centru vor fi elevi, tineri și persoane aflate în căutarea unui loc de lucru în vede­rea explorării oportunităților pe piața forței de muncă, diversității profesiilor şi meseriilor, evaluării propriilor aptitudini și capacități profesionale.

În opinia Stelei Grigoraș, minis­trul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, structurile de acest fel vor contribui la sporirea gradului de angajare la serviciu a persoanelor aflate în căutarea unui loc de mun­că, a elevilor din gimnazii și licee, prin identificarea oportunităților de integrare profesională sau educațională. Totodată, ministerul în cauză, prin elaborarea unei noi strategii de ocupare a forței de muncă, va contribui la prevenirea șomajului și incluziunea diverselor categorii de persoane fără serviciu, inclusiv din grupurile vulnerabile.

La rândul său, Peter Launsky-Tieffenthal, șeful Departamentului Dezvoltare al Ministerului Federal austriac pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe, a subliniat că tinerii se confruntă cu un şir de provocări pe piața forței de muncă. Astfel, în Austria, accentul este pus pe orientarea profesională timpu­rie și îmbunătățirea permanentă a serviciilor extrașcolare de ghidare în carieră.

Centrul în cauză va activa ca parte a agențiilor pentru ocuparea forței de muncă din municipiul Chișinău şi a fost creat în cadrul unui proiect de reconceptualizare a orientării profesionale și consili­erii în carieră, implementat în ţara noastră cu finanțare din partea Agenției Austriece pentru Dezvol­tare. Alte două centre de ghidare în carieră urmează a fi inaugurate în raioanele Cahul și Soroca.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand